ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση Γαλλία: Συγκλονιστικές μαρτυρίες - Υπήρχαν αίματα και πτώματα παντού

Επίθεση Γαλλία: Συγκλονιστικές μαρτυρίες - Υπήρχαν αίματα και πτώματα παντού

Συνολικά έξι πολυσύχναστα σημεία στο κέντρο του Παρισιού έπληξαν οι οκτώ ισλαμιστές τρομοκράτες που σκόρπισαν το θάνατο και την καταστροφή το βράδυ της Παρασκευής (13/11/2015). Τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων και τα ξένα ΜΜΕ μεταδίδουν συνεχώς μαρτυρίες ανθρώπων που βρέθηκαν στις τοποθεσίες, όπου σημειώθηκαν τα αιματηρά χτυπήματα.

ΚΟΛΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑΣ - ΡΑΓΙΖΟΥΝ ΚΑΡΔΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΦΗΓΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΕΖΗΣΑΝ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΤΗ ΦΡΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΜΟ

Στο θέατρο Μπατακλάν, όπου ήταν σε εξέλιξη ροκ συναυλία, οι τζιχαντιστές τρομοκράτες υπολογίζεται ότι σκότωσαν τουλάχιστον 127 άτομα.

Ο Μαρκ Κουπρί, ένας από τους ανθρώπους που παρακολουθούσε την παράσταση, διηγήθηκε τις σκηνές φρίκης που ακολούθησαν με την είσοδο των ισλαμιστών τρομοκρατών στο χώρο του θεάτρου.

«Όλα θύμιζαν πεδίο μάχης, υπήρχαν αίματα και πτώματα παντού. Βρισκόμουν στην πιο απομακρυσμένη πλευρά της αίθουσας, όταν ξεκίνησαν οι πυροβολισμοί. Διέκρινα δύο ένοπλοους. Άρχισαν να γαζώνουν τον κόσμο από τον εξώστη», διηγείται ο Κουπρί στον βρετανικό Guardian.

Και συνέχισε: «Όλοι έπεσαν στο έδαφος. Έπεσα κι εγώ, με έναν άντρα να πέφτει κυριολεκτικά επάνω μου και άλλον έναν στέκεται απέναντί μου με την πλάτη στον τοίχο. Μείναμε εκεί, ακίνητοι και σιωπηλοί, δεν ξέρω κι εγώ για πόση ώρα. Έμοιαζε με αιωνιότητα».

«Είδα τη ζωή μου να περνά μπροστά από τα μάτια μου, νόμιζα πως αυτό θα ήταν τέλος. Σκέφτηκα: "Είμαι τελειωμένος...". Όλοι μας πρέπει να σκεφτόμασταν ακριβώς το ίδιο πράγμα. Λίγο μετά, μια μικρή ομάδα αστυνομικών μπήκε στον χώρο και αρχίσαμε να βλέπουμε τι ακριβώς συνέβη. Υπήρχε αίμα παντού. Η Αστυνομία μας είπε να τρέξουμε», πρόσθεσε ο ίδιος.

Στη οδό Charonne, σε έναν από τους κεντρικότερους δρόμους του Παρισιού, μια γυναίκα που υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας των επιθέσεων, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Δουλεύω χρόνια σε νοσοκομεία ως γιατρός, δεν έχω δει ποτέ ξανά στη ζωή μου κάτι παρόμοιο. Ο γιος μου κι εγώ γυρίσαμε πίσω και κυριολεκτικά βρεθήκαμε μπροστά σε ένα μεγάλο αριθμό πτωμάτων που κείτονταν στο έδαφος. Επρόκειται για "μακελειό". Άνθρωποι ήταν πεσμένοι στο έδαφος, βαριά τραυματισμένοι και ούρλιαζαν από τον πόνο. Δεν θα το ξεχάσω ποτέ όλο αυτό...».

Δείτε εδώ το χρονικό των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι

Δείτε εδώ όλες τις εξελίξεις από το αιματοβαμμένο Παρίσι

Σχετικές ειδήσεις