ΤΩΡΑ: Διακοπή ρεύματος σε αρκετές περιοχές της Αττικής (ΠΙΝΑΚΕΣ)

Χωρίς ρεύμα έχουν μείνει εδώ και αρκετή…

Αναδρομικά ειδικών μισθολογίων: Σοκ στα ΑΤΜ - Ποιοι θα δουν «κούρεμα» έως 75%

Τα καθαρά ποσά για τους απόστρατους είναι…

Συνεδριάζει σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο

Συνεδριάζει σήμερα Τετάρτη (19/12), το Υπουργικό Συμβούλιο,…

Καιρός: Λίγα χιόνια σήμερα, ανατροπή δεδομένων για τον καιρό των Χριστουγέννων; (video)

Καιρός: Θα συνεχιστούν τις πρώτες πρωινές ώρες της…

Επιμένει στο «τουρκικό παζάρι» ο Ερντογάν: Οι ΗΠΑ δίνουν Patriot – Τι θα γίνει τελικά με τους S-400

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν | Patriot | Ειδήσεις:…

Γερμανία: «Ρεαλιστική εκτίμηση» η δήλωση ότι η Τουρκία δε μπορεί να ενταχθεί στην ΕΕ

Γερμανία: «Ρεαλιστική εκτίμηση» η δήλωση ότι η Τουρκία δε μπορεί να ενταχθεί στην ΕΕ

Τη χθεσινή δήλωση του αντικαγκελάριου Ζίγκμαρ Γκάμπριελ ότι θα αποτελούσε «ψευδαίσθηση» η ιδέα πως η Τουρκία ή έστω και ένα μικρό κράτος θα μπορούσε τώρα να ενταχθεί στην ΕΕ, κάλυψε σήμερα (8/8) και το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών, κάνοντας λόγο για «ρεαλιστική εκτίμηση».

Από την πλευρά της Καγκελαρίας, η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Ούλρικε Ντέμερ περιορίστηκε να επαναλάβει ότι «οι διαπραγματεύσεις με την Τουρκία διεξάγονται με ανοιχτό το αποτέλεσμα», ενώ η αναπληρώτρια εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Σαουσάν Σέμπλι παρέπεμψε σε δηλώσεις του Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ, ότι είναι παράξενο σε μια στιγμή που οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις είναι στάσιμες να συζητείται αυτό το θέμα τόσο έντονα, ειδικά στα γερμανικά ΜΜΕ.

«Αν κοιτάξουμε την κατάσταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τις πολλές κρίσεις με τις οποίες η ΕΕ έχει να ασχοληθεί και τις φυγόκεντρες δυνάμεις που έχει να αντιμετωπίσει, τότε ποιος μιλάει για το ότι στις επόμενες μέρες, εβδομάδες, μήνες ή και χρόνια θα είναι δυνατό να ενταχθούν νέα μέλη. Αυτό είναι όντως μια ρεαλιστική εκτίμηση», δήλωσε η κυρία Σέμπλι.

Απαντώντας ωστόσο σε ερώτημα σχετικά με το αν έχει χάσει το νόημά της η ευρωπαϊκή προσέγγιση των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, η εκπρόσωπος απάντησε αρνητικά και έκανε λόγο για συνεχείς επαφές του κ. Σταϊνμάιερ σε αυτές τις χώρες.

«Στηρίζουμε τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις, αλλά λέω επίσης -και πρέπει να είμαστε ρεαλιστές- ότι η κατάσταση, όπως παρουσιάζεται αυτή τη στιγμή και αφορά την Τουρκία, δεν είναι τέτοια στην Ευρωπαϊκή Ένωση ώστε να μπορούμε να φανταστούμε σοβαρά ότι η Τουρκία θα γίνει μέλος τον επόμενο χρόνο», κατέληξε.