ΚΟΣΜΟΣ

Γκάμπριελ: Οι Ευρωπαίοι φοβούνται επανάληψη της ιστορίας αν ξαναγίνουμε ισχυρή στρατιωτική δύναμη…

Γκάμπριελ: Οι Ευρωπαίοι φοβούνται επανάληψη της ιστορίας αν ξαναγίνουμε ισχυρή στρατιωτική δύναμη…

Μπορεί η Γερμανία να είναι έτοιμη να κάνει πράξη την υπόσχεσή της στους συμμάχους της στο ΝΑΤΟ, αυξάνοντας τις αμυντικές δαπάνες της τα επόμενα χρόνια, όμως η κυβέρνηση θα πρέπει να έχει υπόψη της τη στρατιωτική ιστορία της χώρας και τους φόβους των Ευρωπαίων γειτόνων της, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

«Θα πρέπει να αναρωτηθούμε αν πραγματικά θα καθησυχαστούν οι γείτονες της Γερμανίας αν μετατραπούμε σε μεγάλη στρατιωτική δύναμη στην Ευρώπη», τόνισε χαρακτηριστικά ο Σοσιαλδημοκράτης πολιτικός μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Παράλληλα, ο Γκάμπριελ κάλεσε τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις και τους φιλορώσους αυτονομιστές της Ουκρανίας να εφαρμόσουν την εκεχειρία, προειδοποιώντας ότι θα ήταν πολύ δύσκολο να επιλυθεί η κρίση αν οι δύο πλευρές δεν τηρούν τα συμπεφωνημένα.

Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι την Τρίτη, ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) σημείωσε ότι η κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία δεν μοιάζει να εξελίσσεται «πολύ καλά», αλλά και ότι η επαλήθευση της απομάκρυνσης των βαρέων όπλων, όπως έχει συμφωνηθεί, δεν θα γίνει πριν από σήμερα, Τετάρτη (22/2).

Σχετικές ειδήσεις