ΚΟΣΜΟΣ

Αποφασίζει για την αντίδρασή του το Ισραήλ

Αποφασίζει για την αντίδρασή του το Ισραήλ

Την ισραηλινή απάντηση στην ψηφοφορία της Ουνέσκο υπέρ της ένταξης της Παλαιστίνης στον οργανισμό συζητεί σήμερα το μικρό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ, αρμόδιο για θέματα κρατικής ασφάλειας, το οποίο συνεδριάζει σήμερα.

«Θα εξετάσουμε ποια θα είναι η αντίδρασή μας στο αποτέλεσμα της ψηφοφορίας», τόνισε ανώτατος Ισραηλινός αξιωματούχος.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών Ντάνι Αγιαλόν δήλωσε πως το Ισραήλ θα εξετάσει τις απαντήσεις του σε διπλωματικό και πολιτικό επίπεδο, λαμβάνοντάς υπ'όψιν τα συμφέροντά του.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «η Unesco, αποφασίζοντας την ένταξη στους κόλπους της ενός κράτους που δεν υπάρχει, έγινε ένας πολιτικός οργανισμός. Η ενέργεια αυτή των Παλαιστινίων αποδεικνύει ότι δεν επιθυμούν ούτε την ειρήνη ούτε τις διαπραγματεύσεις, αλλά επιδιώκουν την διαμάχη».

Το αίτημα των Παλαιστινίων έλαβε 107 ψήφους υπέρ και 14 κατά, στη διάρκεια της ψηφοφορίας στη Γενική Συνέλευση της UNESCO, ενώ 52 κράτη απείχαν.

«Είναι πραγματικά μια ιστορική στιγμή που αποδίδει στην Παλαιστίνη ορισμένα από τα δικαιώματά της. Η Παλαιστίνη είναι κοιτίδα πολιτισμών και θρησκειών», τόνισε ο παλαιστίνιος υπουργός Εξωτερικών Ριγιάντ αλ-Μάλικι.