ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Διαμαρτυρία για τις ακτοπλοϊκές υπηρεσίες

Διαμαρτυρία για τις ακτοπλοϊκές υπηρεσίες

Την πρακτική της διοίκησης της Ναυτιλιακής Εταιρείας Λέσβου και του κυβερνήτη του πλοίου «Aqua Maria» καθώς και των λιμενικών αρχών καταγγέλλει η δημοτική αρχή της Λήμνου.


Σήμερα το πρωί, πολίτες και τοπικές αρχές της Λήμνου παρεμπόδιζαν στο λιμάνι του Αγίου Νικολάου της Μύρινας την προσέγγιση του «Aqua Maria» διαμαρτυρόμενοι, όπως κάνουν από την περασμένη Πέμπτη, για την ποιότητα των υπηρεσιών ακτοπλοΐας που παρέχονται στο νησί, μέσω της επιδοτούμενης από το κράτος συγκεκριμένης γραμμής.

Όπως καταγγέλλεται, το «Aqua Maria» δεν προσέγγισε στο λιμάνι του Αγίου Νικολάου, αλλά το παλιό λιμάνι όπου χωρίς να δέσει αλλά ούτε να αγκυροβολήσει, με αναμμένες τις μηχανές άνοιξε τον καταπέλτη και αποβίβασε ομάδα στρατιωτών.

«Οι στρατιώτες, λέει ο δήμαρχος Λήμνου Αντώνης Χατζηδιαμαντής, πήδησαν από τον καταπέλτη, με κίνδυνο της ζωής τους, και χωρίς να τηρηθούν στο παραμικρό οι κανόνες ασφαλείας που διέπουν την προσέγγιση επιβατηγών πλοίων και την αποβίβαση των επιβατών».

Η δημοτική αρχή Λήμνου, επικοινώνησε με τη διοίκηση του Λιμενικού Σώματος και κατήγγειλε την πρακτική σε βάρος του λαού της Λήμνου, στην οποία, όπως υποστηρίζεται, συνήργησαν στρατιωτικές και λιμενικές αρχές.