ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αναπληρωτές εκπαιδευτικοί: Έκπτωση 50% σε πλοία, ΚΤΕΛ και τρένα

Αναπληρωτές εκπαιδευτικοί: Έκπτωση 50% σε πλοία, ΚΤΕΛ και τρένα

Αναπληρωτές εκπαιδευτικοί: Έκπτωση 50% σε πλοία, ΚΤΕΛ και τρένα. 

Έκπτωση 50% θα έχουν τα εισιτήρια σε πλοία, τρένα και λεωφορεία ΚΤΕΛ. Την έκπτωση θα παρέχουν η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, οι επιχειρήσεις ΚΤΕΛ και οι ναυτιλιακές εταιρείες σε όσους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς (δασκάλους και καθηγητές) αναλάβουν υπηρεσία το νέο σχολικό έτος σε περιοχές μακριά από τον τόπο διαμονής τους.

Οι εκπτώσεις θα ισχύσουν για την περίοδο από 29 Αυγούστου έως 6 Σεπτεμβρίου και για τη μετακίνηση τους από τον τόπο μόνιμης κατοικίας προς τον τόπο διορισμού τους.

Αυτό ανακοίνωσαν σήμερα τα αρμόδια υπουργεία. Ειδικά σε ό,τι αφορά τις εκπτώσεις στα ταξίδια με τον σιδηρόδρομο και τα ΚΤΕΛ προχώρησαν ύστερα από αίτημα που υπέβαλε ο υπουργός Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής στον πρόεδρο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Φίλιππο Τσαλίδη και τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αυτοκινητιστών Υπεραστικών Συγκοινωνιών, Σοφοκλή Φάτσιο.


Η παρέμβαση του κ. Καραμανλή πραγματοποιήθηκε κατόπιν αιτήματος της υφυπουργού Παιδείας, αρμόδιας για ζητήματα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, Σοφίας Ζαχαράκη.

Πραγματοποιήθηκε η α΄φάση προσλήψεων αναπληρωτών, καθώς 21.065 αναπληρωτές θα τοποθετηθούν σε μονάδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση καθώς και στη Γενική Εκπαίδευση.

Σύμφωνα με ενημέρωση του Πανελλήνιου Συλλόγου Αναπληρωτών Δασκάλων, θα ισχύσει 50% έκπτωση στα εισιτήρια των λεωφορείων και των πλοίων για τις μετακινήσεις των εκπαιδευτικών, ενόψει των τοποθετήσεων.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Σκληρή δήλωση από Μακρόν: Βάζει «κόκκινες γραμμές» στην Τουρκία