ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Reuters: Δεν συμφώνησαν για το ελληνικό χρέος, θα προσπαθήσουν ξανά τη Δευτέρα

Reuters: Δεν συμφώνησαν για το ελληνικό χρέος, θα προσπαθήσουν ξανά τη Δευτέρα

Η ελληνική κυβέρνηση με τους πιστωτές της δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν σε ένα δρόμο προς τα εμπρός για τη διάσωση της χώρας και θα συνεχίζουν τη Δευτέρα, με το χρόνο να τρέχει.

Μετά από επτά ώρες συνομιλιών στις Βρυξέλλες που έληξαν μετά τα μεσάνυχτα, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης δεν μπόρεσαν να συμφωνήσουν ακόμη και σε μια κοινή δήλωση σχετικά με τα επόμενα στάδια της διαδικασίας. Και οι δύο πλευρές προχώρησαν οπισθοδρομώντας, επιμένοντας ωστόσο ότι δεν υπήρξε ρήξη.

Ο Αλ. Τσίπρας, στη σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες αργότερα την Πέμπτη, θα απορρίψει οποιαδήποτε επέκταση του πακέτου το οποίο λήγει στις 28 Φεβρουάριου. Η ελληνική πλευρά αρνείται να συνεργαστεί με την "τρόικα" των υπαλλήλων της ΕΕ / ΕΚΤ / ΔΝΤ και απαιτεί ένα "κούρεμα" μείωση του χρέους της.

Οι χρηματοπιστωτικές αγορές παρακολουθούν την ελληνική κρίση, λόγω των φόβων ότι η μη επίτευξη συμφωνίας θα μπορούσε να προκαλέσει μια ελληνική χρεοκοπία και μια άτακτη έξοδο από τη ζώνη του ευρώ, ενδεχομένως, προκαλώντας ευρύτερη αναταραχή στην αγορά.

Εν τω μεταξύ σύμφωνα πάντα με το Reuters, κάποιοι υπουργοί Οικονομικών αντιμετώπισαν σκωπτικά το γεγονός ότι ο Ελληνας υπουργός Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης δεν έδωσε έγγραφα για τις προτάσεις του παρά αρκέστηκε σε προφορική ανάλυσή τους.

Δεν έλειψαν και αναφορές για τη γενικότερη παρουσία του Ελληνα υπουργού κατά την επίσημη πρώτη του υπουργού στο Eurogroup, ο οποίος δεν απέβαλε το χαλαρό ύφος προσέγγισης προς τους ομολόγους του φορώντας κασκόλ διάσημου σχεδιαστή με ανοιχτό πουκάμισο....

Σχετικές ειδήσεις