ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ABC: Τη Δευτέρα τα σπουδαία για την Ελλάδα

ABC: Τη Δευτέρα τα σπουδαία για την Ελλάδα

Με τις εξελίξεις στο ελληνικό ζήτημα ασχολείται δημοσίευμα του ABC το οποίο καυτηριάζει το γεγονός ότι δεν εκδόθηκε καν κοινή ανακοίνωση από τους εταίρους και την Ελλάδα για την έκβαση της πρώτης επίσημης παρουσίασης των θέσεων της Αθήνας.


Ακολούθως , αναφέρεται στην πρόθεση της Ελλάδας να στραφεί για στήριξη στη Ρωσία και την Κίνα και όπως σχολιάζεται το γεγονός αυτό επιβαρύνει το ήδη τεταμένο κλίμα εντός και εκτός Ε.Ε.

Συνοψίζοντας αναφέρεται στις χθεσινές δηλώσεις Ελλήνων και Ευρωπαίων στο Eurogroup, στην κοινή ανακοίνωση συμπερασμάτων που δεν εκδόθηκε, βλέποντας πιθανή μια πρώτη προσέγγιση τη Δευτέρα, την οποία αποδίδουν στον Ελληνα υπουργό Οικονομικών κάτι που υποστηρίζει και αντίστοιχο δημοσίευμα του Reuters, δοθείσης και της πίεσης του χρόνου.

Ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε πως η ελληνική διαπραγματευτική ομάδα ανέλυσε τους λόγους για τους οποίους το τρέχον πρόγραμμα αυτό δεν βγαίνει, και γιατί αποδείχθηκε τοξικό και ιδιαίτερα καταστρεπτικό για την ελληνική οικονομία. Στις προτάσεις μας, σημείωσε ο Γ. Βαρουφάκης, τόσο στην ουσία όσο και στη διαδικασία που μπορούμε να ακολουθήσουμε για να οδηγήσει σε μία θεραπευτική συμφωνία στο τέλος της συνεδρίασης τη Δευτέρα.

Το ABC όπως και άλλα διεθνή μέσα θεωρούν πιθανό η αμφίβολη έκβαση των ελληνικών διαπραγματεύσεων να μετακυλιστεί στις παγκόσμιες αγορές.

Σχετικές ειδήσεις