ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μάρδας: Θέλουμε να σηκωθεί το τρένο της οικονομίας από τη σιδηροτροχιά του μνημονίου

Μάρδας: Θέλουμε να σηκωθεί το τρένο της οικονομίας από τη σιδηροτροχιά του μνημονίου

Στις διαπραγματεύσεις του Eurogroup αναφέρθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας, λέγοντας πως τα μέτρα που προτείνει η ελληνική πλευρά δείχνουν πως η χώρα θέλει να κινηθεί σε άλλη τροχιά.

«Περιμένουμε την ολοκλήρωση των μέτρων που θα προτείνουμε» είπε ο κ. Μάρδας για τις μεταρρυθμίσεις που πρότεινε η Ελλάδα. «Είναι μέτρα που δείχνουν ότι η χώρα επιδιώκει πράγματι να κινηθεί σε μια άλλη τροχιά. «Προσπαθούμε το τρένο της ελληνικής οικονομίας να το σηκώσουμε από τη σιδηροτροχιά του μνημονίου και να την βάλουμε σε μια άλλη, που θα λέγεται αμοιβαία συμφωνία και θα κινείται με έναν άλλο ορίζοντα και άλλη προοπτική», πρόσθεσε.

Αναφορικά με όσα διέρρευσαν από το Μαξίμου, για τη χρηματοδοτική κάλυψη της χώρας από τους εταίρους, εφόσον χρειαστεί, ο κ. Μάρδας τόνισε: «Είχα πει να μη βιαζόμαστε για το τι συμβαίνει με τη ρευστότητα στη χώρα, όπως κατά επανάληψη έχω τονίσει ότι εκείνο που μας ενδιαφέρει είναι να μπορούμε να πληρώσουμε στο χρόνο που πρέπει».

Είπε επίσης ότι υπάρχουν και άλλες λύσεις: «Καταλαβαίνετε ότι κάποια άλλα σενάρια που είχε η κυβέρνηση στο μυαλό της -τεχνικές λύσεις-, τα οποία βέβαια δεν αφορούν σε καμία περίπτωση την έξοδο της χώρας από το ευρώ, παραμένουν για να υφίστανται και ας είναι σενάρια επί χάρτου».
Σε ερώτηση του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου για το νομοσχέδιο των 100 δόσεων ο κ. Μάρδας επεσήμανε «είναι ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον νομοσχέδιο για πολλούς φορείς. Ακόμα και σήμερα μου ήρθαν για να τα διαβιβάσω στην κ. Βαλαβάνη διάφορες θέσεις που θα μπορούσαν να ήταν βελτιώσεις. Όπως τόνισε και η αρμόδια υπουργός, στο όνομα της τελειότητας του συγκεκριμένου νομοσχεδίου δεν χάθηκε ο κόσμος να πάει λίγο πιο μακριά».

Σχετικά το το ΦΠΑ στα νησιά, ο κ. Μάρδας είπε: «ας δούμε πως θα εξελιχθούν οι διαπραγματεύσεις και από εκεί και πέρα θα δείτε το αποτέλεσμα. Σε τελική ανάλυση οι διαπραγματευτές έχουν διάφορα εργαλεία στα χέρια τους και μπορούν να διαφοροποιήσουν τις όποιες θέσεις τους, που κινούνται βέβαια κάποιων συγκεκριμένων στόχων».

Σχετικές ειδήσεις