«Σοκ και δέος» μέσα στον Αύγουστο!

Νewsbomb

«Σοκ και δέος» μέσα στον Αύγουστο!

Δρακόντεια μέτρα τα οποία πρέπει να ψηφιστούν ως προαπαιτούμενα της συμφωνίας ζητούν οι δανειστές στο Ασφαλιστικό. 

Προαπαιτούμενο το Ασφαλιστικό, εντός της τελικής συμφωνίας με στόχο την εκταμίευση 5 - 8 δις ευρώ μέχρι τις 20 Αυγούστου

Τα συγκεκριμένα μέτρα, που θα προκαλέσουν δραματικές ανατροπές στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, θα μειώνουν τις συντάξεις κύριες και επικουρικές και θα θέτουν τέρμα σε οποιοδήποτε καθεστώς πρόωρης συνταξιοδότησης (και μάλιστα αναδρομικά από την 1η Ιουλίου 2015) ανατρέποντας καθοριστικά τα δεδομένα για περισσότερους από 1,5 εκατομμύριο εργαζόμενους και ασφαλισμένους δεν θα έλθουν ξεχωριστά προς ψήφιση, αλλά θα εμπεριέχονται ως ξεχωριστό νομοσχέδιο στην τελική συμφωνία, αλλά με «ακαριαία εφαρμογή»!

Με άλλα λόγια οι δανειστές εκβιάζοντας λόγω και δραματικών αναγκών χρηματοδότησης, με τρίτο πακέτο προαπαιτούμενων, που θα αποτελούν (κυρίως) το Ασφαλιστικό και τα μέτρα για τους Αγρότες.

Τα συγκεκριμένα »προαπαιτούμενα» ως «νομοσχέδιο στην τελική συμφωνία» - θα ψηφιστεί μέχρι τις 18 ή το αργότερο 20 Αυγούστου - «διευκολύνουν» σε αυτή την φάση την κυβέρνηση προκειμένου ψηφιστούν «μια κι έξω». Τα δραματικά μέτρα στο Ασφαλιστικό. Δηλαδή με την επικύρωση της συμφωνίας από τη Βουλή ταυτόχρονα ψηφίζεται και το «πακέτο» άμεσης εφαρμογής των μέτρων για το Ασφαλιστικό προκειμένου να εκταμιευτεί έγκαιρα το δόσης των 3,5 δις ευρώ που απαιτείται για την αποπληρωμή της ΕΚΤ στις 20 Αυγούστου.

Το παρασκήνιο της ψηφοφορίας πιστοποιεί το ναυάγιο της διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης με τους δανειστές καθώς (όπως και με την ψήφιση των δύο προαπαιτούμενων) δεν προβλέφθηκε η πλήρης εξόφληση των υποχρεώσεων της χώρας. Με αποτέλεσμα η πρώτη εκταμίευση μέρους του μεγάλου πακέτου που θα ακολουθεί την ψήφιση της συμφωνίας να υπολογίζεται στα τέλη Οκτώβρη, αρχές Νοέμβρη! Έτσι η κυβέρνηση υποχρεώθηκε με τίμημα την απώλεια της δεδηλωμένης, να ψηφίσει δύο προαπαιτούμενα στη σειρά για να καλυφθούν οι υποχρεώσεις 4,2 δις ευρώ προς την ΕΚΤ και 2,05 δις προς το ΔΝΤ, αφήνοντας έξω την δόση των 3,5 δις της ΕΚΤ. Τώρα υποχρεούνται σε ακαριαία λήψη μέτρων για το Ασφαλιστικό, ενδεχομένως και για τους Αγρότες, με αντάλλαγμα την εκταμίευσης ενός ποσού γύρω στα 5 με 8 δις ευρώ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved