Έλληνες στρατιωτικοί: Ολοκληρώθηκε η ΕΔΕ – Ποιοι θα υποστούν συνέπειες

Λάθη, παραλείψεις, κακοί χειρισμοί – Τι συνέβη…

Παρέμβαση Καραμανλή στο συνέδριο της ΝΔ – Τι θα πει ο πρώην πρωθυπουργός

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται το φετινό συνέδριο…

Συναγερμός στα Χανιά για την εξαφάνιση της 18χρονης Μαριάννας - Η δραματική έκκληση του πατέρα της

Ώρες αγωνίας για την οικογένεια της 18χρονης,…

Την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018 η επιμνημόσυνη δέηση για την απώλεια του Ανδρέα Μπόμη

Ανδρέας Μπόμης: Την Κυριακή 16/12/2018 θα τελεστεί…

Οικογενειακός γιατρός: Τελειώνουν οι θέσεις εγγραφής στους περισσότερους γιατρούς

Εντονότερο γίνεται το πρόβλημα ανεύρεσης οικογενειακών γιατρών,…

Κύκλο συναντήσεων με επιχειρηματικούς φορείς ξεκινά η ΓΓΔΕ

Κύκλο συναντήσεων με επιχειρηματικούς φορείς ξεκινά η ΓΓΔΕ

Κύκλο συναντήσεων με όλους τους επιχειρηματικούς φορείς ξεκινά εντός του Νοεμβρίου η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού της σχεδίου για το 2017, όπως γνωστοποίησε ο επικεφαλής της, Γιώργος Πιτσιλής.

¨Στόχος αυτών των συναντήσεων θα είναι να δούμε και να ακούσουμε τι περιμένουν οι επιχειρηματικοί φορείς από τη φορολογική διοίκηση, τόσο για το 2017, όσο και για τις χρονιές που έρχονται. Πρέπει να στηρίξουμε την υγιή επιχειρηματικότητα και τις εξωστρεφείς επιχειρήσεις¨, επισήμανε ο κ. Πιτσιλής, μιλώντας από το βήμα του 1ου Thessaloniki Forum, που διοργανώνουν ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) και η εταιρεία ¨Συμεών Τσομώκος ΑΕ¨.

Ο ίδιος τόνισε ότι στόχος της γενικής γραμματείας είναι να στοχεύσει στις πραγματικές εστίες της φοροδιαφυγής και να μη χαριστεί σε κανέναν που φοροδιαφεύγει, αλλά ταυτόχρονα να μην αδικήσει και κανέναν.

Έμφαση έδωσε και στη δυνατότητα επανεξέτασης των υποθέσεων των φορολογουμένων πριν από την προσφυγή τους στη δικαιοσύνη, γιατί όπως χαρακτηριστικά τόνισε, «καταλογισμοί φόρων που δεν συνοδεύονται από είσπραξη, δημιουργούν ληξιπρόθεσμα χρέη και η χώρα δεν έχει άλλο περιθώριο αύξησης των ληξιπρόθεσμων».

Σε ό,τι αφορά τις αξιολογήσεις προσωπικού, ο κ.Πιτσιλής τόνισε ότι η γενική γραμματεία λειτουργεί από φέτος με βάση το μοντέλο που θα έπρεπε να εφαρμόζεται σε όλον τον δημόσιο τομέα.

«Το μήνυμα είναι ότι άπαντες κρίνονται και αξιολογούνται, από τον επικεφαλής μέχρι και τον τελευταίο. Μου έχει κάνει μεγάλη και αρνητική εντύπωση το γεγονός ότι κάποιοι αντιδρούν στο αυτονόητο της αξιολόγησης και ψάχνουν να βρουν φαντάσματα» υπογράμμισε, ενώ αναφορά έκανε και στο πιλοτικό πρόγραμμα μικτών ελέγχων, που εφαρμόζεται από τις αρχές του Οκτωβρίου στο τελωνείο του Προμαχώνα, χάρη στο οποίο βεβαιώθηκαν τελωνειακές παραβάσεις αυξημένες κατά 180% στις πρώτες 10-15 ημέρες εφαρμογής, κάτι που δείχνει ότι το πρόγραμμα αποδίδει καρπούς.