ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Capital controls - Kατσέλη: Για την καταβολή συντάξεων λειτουργούν 1.155 τραπεζικά καταστήματα

Capital controls - Kατσέλη: Για την καταβολή συντάξεων λειτουργούν 1.155 τραπεζικά καταστήματα

«Για την καταβολή συντάξεων στους δικαιούχους λειτουργούν 1.155 τραπεζικά καταστήματα από τις τράπεζες-μέλη της Ενωσης Ελληνκών Τραπεζών, τονίζει με δήλωσή της η πρόεδρος της ΕΕΤ Λούκα Κατσέλη.

Από χθες, και κατά την υπόλοιπη διάρκεια της τραπεζικής αργίας, από τα τραπεζικά καταστήματα που καταβάλλουν συντάξεις στους δικαιούχους ή από τα Κέντρα Ειδικών Συναλλαγών πραγματοποιούνται παράλληλα καταθέσεις καθώς και έκδοση νέων χρεωστικών καρτών και πληρωμές σε λογαριασμούς καταθέσεων, σύμφωνα με τη διαδικασία που ορίζεται από κάθε τράπεζα»τονίζει στο ΑΜΠΕ η κα Κατσέλη και προσθέτει:

«Οι συναλλασσόμενοι θα πρέπει να ενημερώνονται σχετικά από τις ανακοινώσεις της τράπεζας συνεργασίας τους. Για συγκεκριμένες συναλλαγές, οι οποίες κρίνονται αναγκαίες για τη διαφύλαξη ενός δημόσιου ή κοινωνικού συμφέροντος, αρμόδια να αποφασίζει είναι η Επιτροπή Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών που έχει συσταθεί στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.
Τα αιτήματα πρέπει να υποβάλλονται από τους ενδιαφερόμενους στα κέντρα τηλεφωνικής εξυπηρέτησης (call centers) των πιστωτικών ιδρυμάτων ή/και μέσω υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης στις ιστοσελίδες των πιστωτικών ιδρυμάτων, σύμφωνα με τις σχετικές οδηγίες που τους παρέχονται. Στη συνέχεια, η Τράπεζα αποστέλλει αίτημα στην Επιτροπή Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών η οποία και αξιολογεί την έγκριση του συνόλου ή μέρους του ποσού των εν λόγω συναλλαγών.
Για τους ανά τράπεζα αριθμούς τηλεφωνικής εξυπηρέτησης, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να ανατρέχουν στο από 30 Ιουνίου Δελτίο Τύπου της ΕΕΤ

Σχετικές ειδήσεις