ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Ομόφωνη άρση ασυλίας της Ρένας Δούρου για την τραγωδία στο Μάτι

Βουλή: Ομόφωνη άρση ασυλίας της Ρένας Δούρου για την τραγωδία στο Μάτι
EUROKINISSI.

Η Βουλή προχώρησε στην ομόφωνη άρση της ασυλίας της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ–ΠΣ, Ρένας Δούρου, προκειμένου να συνεχισθεί η δίκη για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

Το αίτημα της εισαγγελικής αρχής για την άρση της βουλευτικής ασυλίας της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ρένας Δούρου, έγινε ομόφωνα δεκτό από την ολομέλεια της Βουλής.

Κατά την αίτηση της εισαγγελικής αρχής που διαβιβάσθηκε στη Βουλή, η Ρένα Δούρου βρίσκεται μεταξύ των κατηγορουμένων, ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών στους οποίους αποδίδονται οι αξιόποινες πράξεις της ανθρωποκτονίας από αμέλεια διά παραλείψεως κατά συρροή και της σωματικής βλάβης από αμέλεια διά παραλείψεως από υποχρέους κατά συρροή, που έλαβαν χώρα την 23η Ιουλίου 2018 στον Νέο Βουτζά, το Μάτι και το Κόκκινο Λιμανάκι Ανατολικής Αττικής, χρονικό διάστημα κατά το οποίο η Ρένα Δούρου έφερε την ιδιότητα της Περιφερειάρχη Αττικής.

Το αίτημα της εισαγγελικής αρχής διαβιβάσθηκε στη Βουλή, την περασμένη Παρασκευή (14/07). Η ακροαματική διαδικασία έχει διακοπεί από τις αρχές του μήνα, αμέσως μετά την εκλογή της Ρένας Δούρου στο βουλευτικό αξίωμα και η επανέναρξή της έχει προγραμματισθεί για την 24η Ιουλίου. Συνεπώς, αν η Βουλή καθυστερούσε να εισάγει για συζήτηση και ψήφιση την αίτηση άρσης ασυλίας, ήταν πιθανό το δικαστήριο να υποχρεωθεί σε νέα αναβολή. Για αυτόν τον λόγο, ο Πρόεδρος της Βουλής αποφάσισε την εφαρμογή της διαδικασίας της απευθείας εισαγωγής της υπόθεσης στην ολομέλεια.

Σχετικές ειδήσεις