ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πάχτας: Αν δεν με ψηφίσετε θα έχουμε ανθρώπινα θύματα! (vid)

Πάχτας: Αν δεν με ψηφίσετε θα έχουμε ανθρώπινα θύματα! (vid)

Το… δίλημμα των αυτοδιοικητικών εκλογών έθεσε κατά την πρώτη του προεκλογική ομιλία ο δήμαρχος Αριστοτέλη, Χρήστος Πάχτας.

Μιλώντας στο δημοτικό συμβούλιο, ο κ. Πάχτας έθεσε τα δύο ενδεχόμενα εν όψει δημοτικών εκλογών: ή θα εκλεγεί κάποιος που επιθυμεί την επένδυση της «Ελληνικός Χρυσός» ή θα εκλεγεί κάποιος που την πολεμά.

Στη δεύτερη περίπτωση -ή σύμφωνα με τον δήμαρχο, «στο κακό σενάριο»- τόνισε ότι «την επομένη θα έρθουν όλοι οι αναρχικοί, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ο ΣΥΡΙΖΑ από όλη την Ελλάδα με τους βουλευτές τους, ίσως και κάποιοι άλλοι... Θα γίνει καμία επένδυση στις Σκουριές με 3.000 άτομα και με 50 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και ευρωβουλευτές; Σαφώς και όχι.

Και η επόμενη κίνηση ξέρετε ποια είναι; Ίσως οι εργαζόμενοι [στην "Ελληνικός Χρυσός"] κάψουν κάποιο χωριό και θα έχουμε ανθρώπινα θύματα»...

Αντίδραση από τον ΣΥΡΙΖΑ

Η τοποθέτηση του Χρήστου Πάχτα προκάλεσε την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής Κατερίνα Ιγγλέζη, δήλωσε στην Εφημερίδα των Συντακτών ότι ο κ. Πάχτας «εγκαινίασε την προεκλογική του εκστρατεία κατά τον προσφιλή του τρόπο: εκβιάζοντας τους εργαζόμενους, που με το φόβητρο της ανεργίας κρατά ομήρους η "Ελληνικός Χρυσός" και συνεχίζοντας τον συνήθη εκβιασμό των ελλήνων ψηφοφόρων τους... απείλησε με μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ».

Σύμφωνα με την ίδια, ο κ. Πάχτας «στην ουσία παροτρύνει τους εργαζόμενους σε βίαια επεισόδια εναντίον συμπολιτών τους που αντιστέκονται στην καταστροφή του τόπου τους από την εξόρυξη».

Χθες, στη διάρκεια διαμαρτυρίας κατοίκων για την διάνοιξη δασικών δρόμων από την Εταιρεία, σημειώθηκαν επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας. Η αστυνομία προχώρησε σε τρεις συλλήψεις, ενώ σύμφωνα με τις καταγγελίες η αστυνομία ξυλοκόπησε διαδηλωτές, μεταξύ των οποίων πολλές γυναίκες.

Πάντως, η αστυνομία διέψευσε ότι σημειώθηκαν συμπλοκές και στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρεται: «Δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα τα αναφερόμενα ότι αστυνομικές δυνάμεις επιτέθηκαν κατά διαδηλωτών. Αντίθετα, ομάδα ατόμων δεν συμμορφώνονταν με συνεχείς αστυνομικές συστάσεις και εντολές να απομακρυνθούν από το σημείο, οι διατιθέμενες αστυνομικές δυνάμεις δεν προέβησαν σε χρήση δακρυγόνων μέσων εναντίον των διαδηλωτών, αλλά τους απομάκρυναν με την σωματική τους παρουσία».