ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φίλης: Το μνημόνιο δεν ξηλώνεται μόνο με ένα άρθρο

Φίλης: Το μνημόνιο δεν ξηλώνεται μόνο με ένα άρθρο

«Το μνημόνιο δεν ξηλώνεται μόνο με ένα άρθρο», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, διορθώνοντας την απόδοση των δηλώσεών του στον ιστότοπο "The Press Project", ότι δεν «δεν ξηλώνεται το μνημόνιο».

Ο κ. Φίλης προσθέτει: «Πρόκειται για καθεστώς που επιβλήθηκε με τον εκβιασμό του χρέους, γι αυτό και είναι αναγκαία η διαδικασία μείωσης και ρύθμισης του χρέους. Η κυβέρνηση θα προχωρήσει σύντομα στην προστασία των σημερινών συντάξεων και στην επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, που συνιστούν μέτρα που ξηλώνουν πλευρές του μνημονίου. Η νέα ρύθμιση με τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων από την οποία θα εξοικονομηθούν 14,2 δισ. την επόμενη δεκαετία, αποδομεί την σκληρή λιτότητα».

Σε ερώτηση «αν θα υπάρξει πρόβλημα όταν έλθει η συμφωνία» ο κ. Φίλης απαντά: «Η συμφωνία που θα συνομολογήσει η κυβέρνηση με τους θεσμούς θα ανταποκρίνεται στον πυρήνα του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, που είναι ο απεγκλωβισμός από τη λιτότητα. Εάν έρθει στη Βουλή, θα υπάρξει συζήτηση και θα υπερψηφιστεί από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, πιστεύω δε και των Ανεξαρτήτων Ελλήνων».

Σχετικές ειδήσεις