ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τζανακόπουλος: Περιμένουμε Βερολίνο και ΔΝΤ να επιστρέψουν στον ρεαλισμό και να πάμε σε συμφωνία

Τζανακόπουλος: Περιμένουμε Βερολίνο και ΔΝΤ να επιστρέψουν στον ρεαλισμό και να πάμε σε συμφωνία

Ειδήσεις | Δημήτρης Τζανακόπουλος: «Όλοι δουλεύουμε ώστε στο Eurogroup της επόμενης Δευτέρας να υπάρξει μια τεχνική συμφωνία και υπάρχουν οι προϋποθέσεις για μια τέτοια συμφωνία», δήλωσε την Πέμπτη (16/02/2017) ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

«Η πολιτική διαπραγμάτευση διεξάγεται σε επίπεδο υπουργών και επικεφαλής των θεσμών. Κλειδί για θετική εξέλιξη στο Eurogroup στις 20 Φεβρουαρίου παραμένει η επιστροφή στον ρεαλισμό τόσο από πλευράς ΔΝΤ όσο και από πλευράς γερμανικού ΥΠΟΙΚ. Αναμένουμε από το ΔΝΤ να υιοθετήσει την πραγματικότητα των αριθμών για τις επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας έως σήμερα», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο ίδιος εξέφρασε την αισιοδοξία του για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, επισημαίνοντας πως «η ελληνική οικονομία έχει ήδη επιστρέψει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης και έχει υπερκαλύψει τους στόχους για πρωτογενή πλεονάσματα, επομένως δεν έχει κανένα νόημα η συζήτηση για επιβολη επιπλέον μέτρων λιτότητας».

Παράλληλα, είπε πως ο επίτροπος Μοσκοβισί δεν έφερε κανένα πακέτο μέτρων υπ' όψιν της ελληνικής πλευράς, ενώ επανέλαβε ότι «στόχος της κυβέρνησης είναι μια συμφωνία χωρίς ούτε ένα ευρώ για επιπλέον μέτρα λιτότητας».

Διαβάστε εδώ περισσότερες ειδήσεις για τον Δημήτρη Τζανακόπουλο