ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κακά μαντάτα ξαναφέρνει ο Ε. Βενιζέλος

Κακά μαντάτα ξαναφέρνει ο Ε. Βενιζέλος
Δια στόματος Ευάγγελου Βενιζέλου έγιναν οι ανακοινώσεις μετά το τέλος της πιο κρίσιμης ίσως Κυβερνητικής Επιτροπής....

Δια στόματος Ευάγγελου Βενιζέλου έγιναν οι ανακοινώσεις μετά το τέλος της πιο κρίσιμης ίσως Κυβερνητικής Επιτροπής, που συνεδρίασε για τουλάχιστον 5 ώρες υπό τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου.

«Θέλουν να βλάψουν την εικόνα της χώρας» είπε ο υπουργός Οικονομικών μετά το πέρας της Κυβερνητικής Επιτροπής. Ταυτόχρονα κατηγόρησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για ανευθυνότητα υπογραμμίζοντας ότι ο κ. Σαμαράς έχει από τον ίδιο την ίδια ακριβώς ενημέρωση που έχει ο πρωθυπουργός.

«Ο καθένας που εκφέρει δημόσιο λόγο πρέπει να έχει συνείδηση ότι αυτά που λέει μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως επιχειρήματα κατά της χώρας», τόνισε.

Ο κ. Βενιζέλος είπε πως πρέπει να πάρουμε 3 στρατηγικές αποφάσεις:

1: Πλήρη επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων,

2: Πρωτογενή πλεονάσματα ώστε να μη ζητούμε βοήθεια από τους εταίρους μας λόγω ελλειμματικής διαχείρισης και

3: Πρέπει να προωθήσουμε αμέσως όλες τις διαρθρωτικές αλλαγές για να σταματήσει η απαράδεκτη κατάσταση του ελλείμματος.

Ο υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε επίσης ότι «η χώρα πρέπει να ανακτήσει την αξιοπιστία της να μην διασύρεται διεθνώς για να σώσουμε τον ιδρώτα του ελληνικού λαού».

Δεσμεύτηκε για δίκαιο φορολογικό σύστημα μείωση δαπανών και έξυπνο και ευέλικτο κράτος. Δεν παρέλειψε βέβαια να επισημάνει ότι η κατάσταση είναι σοβαρή, συνέστησε ωστόσο ψυχραιμία.

Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι ο φόρος στα ακίνητα θα έχει σημαντική απόδοση και χαρακτήρισε το ειδικό τέλος στα ακίνητα βαρύ αλλά αναγκαίο.

Ο υπουργός Οικονομικών έκανε γνωστό ότι το πλαίσιο των αποφάσεων της αποψινής κρίσιμης συνεδρίασης θα συζητηθεί στην τηλεδιάσκεψη της Δευτέρας με την τρόικα, ενώ η κυβερνητική επιτροπή θα συνεδριάσει εκ νέου.

Διαβάστε επίσης:

Το δραματικό δίλημμα της Κυβερνητικής Επιτροπής