ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τετ-α-τετ Κατρούγκαλου με τον Σκοπιανό αναπληρωτή πρωθυπουργό Οσμάνι (pics)

Τετ-α-τετ Κατρούγκαλου με τον Σκοπιανό αναπληρωτή πρωθυπουργό Οσμάνι (pics)

Σκόπια | Γιώργος Κατρούγκαλος: Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης (09/01/2018) η διευρυμένη συνάντηση, στο υπουργείο Εξωτερικών, του αναπληρωτή υπουργού, Γιώργου Κατρούγκαλου, με τον Σκοπιανό αναπληρωτή πρωθυπουργό, Μπουγιάρ Οσμάνι, ως επικεφαλής των αντιπροσωπειών των δύο χωρών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, στις συνομιλίες των δύο πλευρών συζητήθηκε η οικονομική συνεργασία μεταξύ Ελλάδος και Σκοπίων και συμφωνήθηκε να συγκροτηθούν μικτές ομάδες εργασίας για μεταφορά τεχνογνωσίας στη γειτονική χώρα.

Επίσης, το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα οικονομικό φόρουμ με τη συμμετοχή Ελλήνων και Σκοπιανών επιχειρηματιών.

Μάλιστα, τις επόμενες ημέρες θα επισκεφθεί τα Σκόπια ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του υπουργείου Εξωτερικών, Γιάννης Μπράχος, για τον καλύτερο συντονισμό των δράσεων που συμφωνήθηκαν στη συνάντηση.

Αμέσως μετά τη συνάντηση, ο κ. Οσμάνι μετέβη με τον κ. Κατρούγκαλο στο κεντρικό κτίριο του υπουργείου Εξωτερικών, όπου αυτή τη στιγμή ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, του παραθέτει γεύμα εργασίας.

Νωρίτερα, ο κ. Κατρούγκαλος και ο κ. Οσμάνι είχαν κατ' ιδίαν συνάντηση διάρκειας μισής ώρας.

Σημειώνεται ότι το πρωί, μετά την ακύρωση πολλών πτήσεων από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης λόγω της πυκνής ομίχλης, δεν κατέστη δυνατή η άφιξη της αντιπροσωπείας των Σκοπίων στην Αθήνα.

Ως εκ τούτου, από την πλευρά της γείτονος, εκτός από τον κ. Οσμάνι, ο οποίος βρίσκεται από χθες το βράδυ στην Αθήνα, στις συζητήσεις συμμετέχουν επίσης ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας των Σκοπίων στην Αθήνα, Ντάρκο Αγγέλοφ και μία γραμματέας της πρεσβείας.

Διαβάστε εδώ περισσότερες ειδήσεις για τα Σκόπια

Δείτε πιο κάτω στη photo gallery του Newsbomb.gr φωτογραφίες από τη συνάντηση

Σχετικές ειδήσεις