ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ανασκόπηση 2019 - Αήττητος και νταμπλούχος ο ΠΑΟΚ (video+photos)

Ανασκόπηση 2019 - Αήττητος και νταμπλούχος ο ΠΑΟΚ (video+photos)

Ο ΠΑΟΚ περίμενε 34 χρόνια για τη στέψη του και το 2019 ήταν δίχως αμφιβολία η χρονιά του. Ο δικέφαλος κατέκτησε αήττητος το πρωτάθλημα, ενώ έφτασε και στην κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας πιστοποιώντας την απόλυτη του κυριαρχία του με το πρώτο νταμπλ της ιστορίας του.

Η προσμονή για τον τίτλο, μετά το χαμένο πρωτάθλημα του 2018 από την ΑΕΚ και όσα έγιναν με το περίφημο γκολ του Βαρέλα που δεν μέτρησε, εξελίχθηκε σε ένα ποτάμι πανηγυρισμών όταν κλείδωσε και μαθηματικά ο τίτλος στις 21 Απριλίου μετά τη νίκη επί του Λεβαδειακού με 5-0 και κορυφώθηκε στη φιέστα μόλις ο Ιβάν Σαββίδη σήκωσε την κούπα του πρωταθλητή στην Τούμπα για να ακολουθήσει ένα ξέφρενο γλέντι στον Λευκό Πύργο.

Εκείνο το βράδυ δεν κοιμήθηκε η πόλη. Γιόρταζε για τον ΠΑΟΚ του Ραζβάν Λουτσέσκου που έγραψε ιστορία πριν την καλοκαιρινή του αποχώρηση. Σε 30 αγώνες οι «ασπρόμαυροι» μέτρησαν 26 νίκες και 4 ισοπαλίες, επίδοση που δεν αποτέλεσε μόνο την κορυφαία στην Ελλάδα, αλλά και η καλύτερη στην Ευρώπη.

Το αήττητο πρωτάθλημα συνδυάστηκε με νταμπλ σε μια ονειρική σεζόν για τον ΠΑΟΚ που επικράτησε της ΑΕΚ στον κεκλεισμένων των θυρών τελικό του Κυπέλλου στο ΟΑΚΑ. Ακολούθησε νέο πάρτι στο Λευκό Πύργο με παίκτες, κόσμο, προπονητές και διοίκηση να απολαμβάνουν το νέκταρ μιας απίστευτης σεζόν.

Η απρόσμενη αποχώρηση του Λουτσέσκου λίγο πριν το ξεκίνημα της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου αποτέλεσε έκπληξη για πολλούς. Ο Ρουμάνος μετακόμισε στην Αλ Χιλάλ, ο Πορτογάλος Αμπέλ Φερέιρα ανέλαβε τον ΠΑΟΚ που συνεχίζει ακάθεκτος και αήττητος την κούρσα του.

Διαβάστε περισσότερα στο Onsports.gr