ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μαγική συναυλία για τα Γλυπτά του Παρθενώνα: Αποθεώθηκαν Desmond Child, Alice Cooper, Σάκης Ρουβάς

Συναυλία Γλυπτά Παρθενώνα Desmond Child
The Rasmus, Άλις Κούπερ, Σάκης Ρουβάς, Ρίτα Γουίλσον, Desmond Child, Μπόνι Τάιλερ στη σκηνή του Ηρωδείου, απογείωσαν το κοινό που βρέθηκε στο Ηρώδειο
INTIME

Τα μηνύματα για τα Γλυπτά του Παρθενώνα κυριάρχησαν στη συναυλία στο Ηρώδειο το βράδυ της Δευτέρας

Σκηνές ροκ έζησαν το βράδυ της Δευτέρας όσοι βρέθηκαν στο Ηρώδειο για τη μεγάλη συναυλία με οργανωτή τον Desmond Child και βασικό μήνυμα την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα.

Ο βραβευμένος με Γκράμι μουσικός και φιλέλληνας, κάλεσε διάσημους καλλιτέχνες όπως ο Alice Cooper, η Ρίτα Γουίλσον, η Μπόνι Τάιλερ, ο Κιπ Γουίνγκερ κ.ά. να «ροκάρουν τον Παρθενώνα», ενώ αποθεωνόταν κάθε φορά που έστελνε το μήνυμά του για να επιστρέψουν τα Γλυπτά του Παρθενώνα στην Ελλάδα.

«Αθήνα σ' αγαπώ. Αυτό που ζω είναι εμπειρία ζωής», ανέφερε ο Desmond από τη σκηνή του Ηρωδείου. «Ο Παρθενώνας κάνει διαρκώς μια προσευχή να επιστρέψουν τα Γλυπτά του. Είμαστε εδώ, κάτω από τον Παρθενώνα για να επιστρέψουν εκεί όπου ανήκουν, στο σπίτι τους» έστειλε το μήνυμα ο Desmond Child και καταχειροκροτήθηκε το κατάμεστο Ηρώδειο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο βραβευμένος συνθέτης και παραγωγός, εμφανίστηκε στη σκηνή ντυμένος στα μπλε, ενώ λίγο πριν το φινάλε της συναυλίας, επέλεξε το λευκό χρώμα, τιμώντας με αυτό τον τρόπο τα χρώματα της ελληνικής σημαίας.

Μαζί με τους διάσημους καλεσμένους από το εξωτερικό, στη σκηνή του Ηρωδείου βρέθηκαν οι Έλληνες τραγουδιστές και καλοί φίλοι του Desmond Child, Σάκης Ρουβάς και Γιώργος Λεμπέσης ξεσηκώνοντας τους θεατές. Το ζεστό χειροκρότημα του κοινού κέρδισε επάξια -φυσικά- η Ρίτα Γουίλσον, η οποία για ακόμα μια φορά απέδειξε ότι εκτός από ηθοποιός και παραγωγός, είναι επίσης μια εξαιρετική ερμηνεύτρια. Συγκινητική ήταν και η εμφάνιση της Μπόνι Τάιλερ, που αν και κουρασμένη φωνητικά, έδωσε τον καλύτερό της εαυτό για χάρη του ελληνικού κοινού.

Φυσικά, ο μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο θρυλικός Alice Cooper ο οποίος έκανε την εμφάνισή του λίγο πριν το τέλος της συναυλία, ερμηνεύοντας τα τραγούδια «Poison και Bed of Nails».

Η επίσκεψη στο Μουσείο της Ακρόπολης

Λίγο πριν την συναυλία το βράδυ της Δευτέρας, ο Άλις Κούπερ με την σύζυγό του, Ρίτα Γουίλσον με χρυσή τουαλέτα χωρίς τον Τομ Χανκς, ο Ντέσμοντ Τσάιλντ με τους γιους του, οι The Rasmus, ο Kip Winger, ο Chris Willis, ο Andreas Carlsson, η Tabitha Fair, ο Φοίβος, ο Σάκης Ρουβάς και ο Γιώργος Λεμπέσης ξεναγήθηκαν από τον γενικό διευθυντή του Μουσείου της Ακρόπολης, καθηγητή Νίκο Σταμπολίδη, στους εκθεσιακούς χώρους του Μουσείου.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Newsbomb.gr, ο Desmond Child, μεταξύ άλλων, μοιράστηκε τον ισχυρό δεσμό του με την Ελλάδα και τον ελληνικό πολιτισμό.

«Πρώτη φορά είδα τον Παρθενώνα πριν 15 χρόνια. Είναι σύμβολο και προορισμός για την οικογένειά μας. Όταν έρχομαι στην Ελλάδα πάντα νιώθω χαρούμενος. Υπάρχει μια ιδιαίτερη ενέργεια εδώ. Είμαι περήφανος που είμαι μέρος της προσπάθειας για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα. Πρέπει να γίνει. Όταν βρίσκεσαι στην Ελλάδα καταλαβαίνεις γιατί είναι η κοιτίδα του πολιτισμού. Ο πλούσιος πολιτισμός της Ελλάδας είναι παντού γύρω σου. Είμαι ευτυχισμένος που οι ζωές μας μας έφεραν εδώ και είμαστε μέρος της ελληνικής οικογένειας».

Όσο για τη γνωριμία του με τους Έλληνες τραγουδιστές, Σάκη Ρουβά και Γιώργο Λεμπέση, ανέφερε: «Όταν δούλευα με τον Σάκη Ρουβά γνώρισα τον Φοίβο που έκανε την ελληνική εκδοχή του άλμπουμ Όλα Καλά. Με τον Φοίβο έχουμε έναν ισχυρό δεσμό από τότε. Ο Σάκης μοιάζει με Έλληνα θεό. Είναι ένα πολύ ευγενικό και γλυκό πλάσμα. Επίσης γίναμε φίλοι με τον Γιώργο Λεμπέση και τη σύζυγό του, Σοφία. Πήγαμε μαζί διακοπές στη Σπάρτη, στη Μάνη και μου έλεγε ότι έπρεπε να κάνω μια συναυλία στην Ελλάδα».

Σχετικές ειδήσεις