ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά Βαρυμπόμπη: Αυτοψία του Newsbomb.gr στα καμένα σπίτια (photos)

Φωτιά Βαρυμπόμπη: Αυτοψία του Newsbomb.gr στα καμένα σπίτια (photos)
Δεκάδες σπίτια έγιναν στάχτη

Φωτιά Βαρυμπόμπη: Περιουσίες καταστράφηκαν μέσα σε λίγα λεπτά - Αποκαρδιωτικές εικόνες κατέγραψε ο φακός του Newsbomb.gr

Μια τεράστια έκταση, από τα βασιλικά κτήματα, τη Βαρυμπόμπη, το Τατόϊ, έως τις Αδάμες και τους Θρακομακεδόνες παραδόθηκε στο έλεος της φωτιάς. Δεκάδες σπίτια, αυτοκίνητα αλλά και χιλιάδες στρέμματα παρθένου δάσους έγιναν στάχτη.

Οι κάτοικοι της περιοχής αλλά και όλη η Ελλάδα αναρωτιούνται. Γιατί; Ποιος φταίει; Πότε θα αποδοθούν ευθύνες;

Το Newsbomb.gr βρέθηκε το πρωί της Πέμπτης (5/8) στη Βαρυμπόμπη και οι εικόνες μαυρίζουν την ψυχή σου. Καμένα σπίτια, καμένα δέντρα, καμένα ζώα. Τα πάντα έγιναν στάχτη και πλέον οι κάτοικοι περιμένουν την άμεση βοήθεια που υποσχέθηκε η κυβέρνηση.

Το πρωί της Πέμπτης (5/8) ο Μάκης Βορίδης μίλησε στην ΕΡΤ, τονίζοντας πως oι αποζημιώσεις των πληγέντων από τις πυρκαγιές θα εκταμιευτούν άμεσα με σκοπό να καλυφθούν οι πρώτες έκτακτες ανάγκες.

Ο κύριος Βορίδης τόνισε πως όπου χρειαστεί θα διατεθούν και πρόσθετα ποσά. Επιπροσθέτως, σημείωσε ότι θα διατεθεί το ποσό των 600 ευρώ έως 6.000 ευρώ για τις άμεσες ανάγκες των πυρόπληκτων και έως 8.000 ευρώ για τις επιχειρήσεις «προκειμένου στη συνέχεια να προχωρήσουμε στη στεγαστική συνδρομή εκείνων που έχασαν τα σπίτια τους».

Οι κάτοικοι περιμένουν με αγωνία να δουν αν οι υποσχέσεις της κυβέρνησης θα γίνουν πράξη. Το αύριο είναι τρομερά δύσκολο και μόνο με τη βοήθεια της Πολιτείας θα καταφέρουν να χαμογελάσουν σύντομα ξανά.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη - Νέο μήνυμα από το 112: «Εκκενώστε την Ιπποκράτειο Πολιτεία-Δροσοπηγή»