ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά Ηλεία: Ολονύχτια «μάχη» με αναζωπυρώσεις - Σκηνικό πολέμου στη Νεμούτα, όπου κάηκαν σπίτια

Φωτιά Ηλεία: Ολονύχτια «μάχη» με αναζωπυρώσεις - Σκηνικό πολέμου στη Νεμούτα, όπου κάηκαν σπίτια
tempo24

Φωτιά στην Ηλεία: Τις ψυχικές αντοχές τους μετρούν οι κάτοικοι της Νεμούτας, οι οποίοι βλέπουν από το πρωί του Σαββάτου το χωριό τους να περικυκλώνεται από την πύρινη λαίλαπα, η οποία έχει κάψει περιουσίες και σπίτια.

Δύο μεγάλες αναζωπυρώσεις έχουν σημειωθεί στο μέτωπο της Νεμούτας στην Ηλεία πολύ κοντά σε κατοικημένες περιοχές, προς το δρόμο Λάλα - Νεμούτας.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, εάν αυτές οι αναζωπυρώσεις ξεφύγουν, θα είναι πολύ δύσκολο να συγκρατηθεί η φωτιά στις παρυφές του δρόμου.

Το μέτωπο της Νεμούτας συνεχίζει ακάθεκτο προς Αχλαδινή, ενώ το άλλο μέτωπο βρίσκεται ήδη μέσα στην Αρκαδία. Μηχανήματα ανοίγουν αντιπυρικές λωρίδες ώστε να ανακόψουν τις αναζωπυρώσεις και να μην περάσουν το δρόμο Λάλα - Νεμούτας.

Σύμφωνα με το tempo24, στην περιοχή Βίλλια της Νεμούτας κάηκαν σπίτια.

Επίσης, σύμφωνα με την ίδια ιστοσελίδα, εξαιρετικά επικίνδυνη παραμένει η κατάσταση στην περιοχή του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες των κατοίκων, η φωτιά απειλεί και το δρυόδασος της Φολόης.

Nωρίτερα, ο Νίκος Χαρδαλιάς κατά την έκτακτη ενημέρωση για τις πυρκαγιές, έκανε λόγο για «μεγάλο αριθμό αναζωπυρώσεων» στην Ηλεία όπου συνεχίζουν να επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις. Μάλιστα, ανέφερε πως «η κατάσταση παραμένει δύσκολη».

Το απόγευμα του Σαββάτου (07.08), λίγο μετά τις 18:00, τα κινητά των πολιτών «χτύπησαν» ξανά καθώς το 112 τους ενημέρωσε πως όσοι βρίσκονται σε Δούκα ή Μηλιές πρέπει άμεσα να εκκενώσουν το σημείο με κατεύθυνση προς το χωρίο της Νεράιδας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

LIVE BLOG: Για πέμπτη μέρα στις φλόγες η Ελλάδα - Αγωνία για Εύβοια και Ηλεία