ΕΛΛΑΔΑ

Στον εισαγγελέα κατά του Χατζηδάκη προσφεύγουν οι γιατροί!

Στον εισαγγελέα κατά του Χατζηδάκη προσφεύγουν οι γιατροί!

Το υπουργείο μείωσε την αμοιβή τους για τις εξετάσεις των διπλωμάτων οδήγησης από 20 σε 10 ευρώ, αλλά συνεχίζει να εισπράττει 20 ευρώ από τους πολίτες!

Ένα απρόσμενο «χαστούκι» που ήρθε στους ιδιώτες γιατρούς της χώρας, παθολόγους και οφθαλμιάτρους, αυτή τη φορά από το υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Μεταφορών και Δικτύων, ετοιμάζεται να κινητοποιήσει τους γιατρούς να αναζητήσουν το δίκιο τους στον Εισαγγελέα.

Αυθαίρετα το υπουργείο αποφάσισε να μειώσει την αμοιβή των γιατρών για τους υποψήφιους οδηγούς στα 10 ευρώ, από 20 ευρώ που ορίζεται στο σχετικό Προεδρικό Διάταγμα, χωρίς όμως να επιστρέφονται τα ποσά στους πολίτες που πληρώνουν τα παράβολα, αφήνοντας ερωτηματικά για το πώς χρησιμοποιούνται και πού κατατίθενται τα ποσά που προκύπτουν από τη διαφορά...

Το θέμα καταγγέλλει ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά με επιστολή του προς τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη.

Συγκεκριμένα, η πρόεδρος του ΙΣΠ κ. Βαρβάρα Ανεμοδουρά επισημαίνει ότι «ο ιατρικός κόσμος δεν μπορεί να εμπαίζεται και να χρησιμοποιείται», τονίζοντας ότι ο Ιατρικός Σύλλογος έχει κάνει επανειλημμένες προσπάθειες για επίλυση του προβλήματος, το οποίο όμως παραμένει, γι΄ αυτό ζητά να υπάρξει απάντηση ως τις 19 Δεκεμβρίου.

Συγκεκριμένα, η επιστολή αναφέρει ότι η αμοιβή των γιατρών που εξετάζουν οδηγούς και υποψήφιους οδηγούς, έχει οριστεί στο ΠΔ 127/2005, και είναι 20 ευρώ, όμως με αυθαίρετη ερμηνεία υπάλληλος του Υπουργείου που εποπτεύει ο κ. Χατζηδάκης, έκρινε ότι η τιμή επίσκεψης πρέπει να είναι η τιμή που ορίζει ο ΕΟΠΥΥ, δηλαδή 10 ευρώ, παρ΄ ότι ο πολίτης πληρώνει 90 ευρώ (20 για Παθολόγο, 20 για Οφθαλμίατρο και 50 για το Υπουργείο).

Επίσης αναφέρει ότι οι γιατροί θα πρέπει να αποπληρωθούν για ολόκληρο το 2012, τη στιγμή που οι πολίτες έχουν ήδη πληρώσει το σχετικό παράβολο, και όχι μόνο για το 3ο τρίμηνο του έτους, για το οποίο έχει υπογράψει την κατανομή κονδυλίων ο κ. Χατζηδάκης!

Το Δ.Σ. του ΙΣΠ ζητά να αποκατασταθεί άμεσα η αμοιβή των ιατρών, η οποία σαφέστατα είναι 20 ευρώ, διότι το ΠΔ 127/05 είναι σε ισχύ και δεν αφορά, ούτε σχετίζεται με τη ασφαλιστική τιμή των 10 ευρώ του ΕΟΠΥΥ. Ζητά επίσης την άμεση αποπληρωμή όλων των κατατεθειμένων παραστατικών του 2012, ενώ παράλληλα ζητά άμεση διευκρίνιση για τη διαφορά της περικοπής της αμοιβής της επίσκεψης στο μισό, αφού οι πολίτες έχουν ήδη καταβάλει τα αντίστοιχα ποσά για Παθολόγους και Οφθαλμιάτρους που έχουν επισκεφθεί.

Ειδικά στο συγκεκριμένο σημείο, ο ΙΣΠ ζητά να μάθει πού βρίσκονται τα κονδύλια αυτά (που έχουν προκύψει από τη διαφορά) και τα οποία ανέρχονται σε αρκετά εκατομμύρια, ποιός τα χρησιμοποιεί και ποιός έχει το δικαίωμα να εμπαίζει ιατρούς και πολίτες.

Καταλήγοντας ο ΙΣΠ σημειώνει πως δεν ζητά τίποτε παραπάνω από την άμεση εφαρμογή της νομοθεσίας προσθέτοντας πως «δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να ερμηνεύει-παρερμηνεύει νόμους, όπως έγινε από την αντίστοιχη Διεύθυνση του Υπουργείου σας. Ζητάμε την άμεση αποπληρωμή των δεδουλευμένων μας εντός του 2012, για να μην υπάρξει φορολογική επιβάρυνσή μας το 2013, θα χρησιμοποιήσουμε δε κάθε ένδικο μέσο για να την εξασφαλίσουμε, όπως και την αποζημίωση των 20 ευρώ ανά επίσκεψη. Περιμένουμε άμεσα απάντησή σας μέχρι 19-12-2012».

Διαβάστε επίσης:

«Ο Κ. Χατζηδάκης θέλει τον αφανισμό των μικρομεσαίων»!

Οφειλές του ΕΟΠΥΥ στρέφουν σε επισχέσεις εργασίας τους γιατρούς

Αφήστε την κοροϊδία και κουρέψτε τα δάνεια του κόσμου!