ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

FT: Ταυτόχρονες διαπραγματεύσεις σε Αθήνα και Βρυξέλλες

FT: Ταυτόχρονες διαπραγματεύσεις σε Αθήνα και Βρυξέλλες

Για θετικό αποτέλεσμα στο Eurogroup κάνουν λόγο οι Financial Times σημειώνοντας πως επιτέλους ξεκινούν οι συνομιλίες.

«Οι λεπτομερείς συνομιλίες μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών της ξεκινούν ταυτόχρονα σε Βρυξέλλες και Αθήνα την Τετάρτη, μετά από μια παύση δύο εβδομάδων, που αξιωματούχοι φοβούνται ότι μπορεί να έχουν δυναμιτίσει την προσπάθεια για επίτευξη συμφωνίας για την κατανομή των κεφαλαίων προς τα ανεπαρκή ταμειακά διαθέσιμα της χώρας, πριν ξεμείνει από χρήματα», αναφέρουν οι Financial Times.

«Η Ελλάδα συζητήθηκε λίγο στη συνεδρίαση», τονίζει ο ανταποκριτής των FT στις Βρυξέλλες Πήτερ Σπίγκελ και αναφέρει ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης ζήτησε οι συνομιλίες με τους παρατηρητές των δανειστών, που μέχρι τώρα γνωρίζαμε ως τρόικα, να γίνουν στις Βρυξέλλες, αφού η κυβέρνηση έχει υποσχεθεί να διαλύσει τον όρο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Πήτερ Σπίγκελ όμως, αξιωματούχοι επιμένουν ότι τις τελευταίες εβδομάδες δεν έχουν πρόσβαση σε μεσαίους αξιωματούχους και έγγραφα στην Αθήνα, κάτι που έκανε την πλήρη αξιολόγηση της παρούσας κατάστασης της Ελλάδας αδύνατη.

Στο ρεπορτάζ αναφέρεται επίσης ότι παρά τους φόβους ότι η ελληνική κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει πρόβλημα ρευστότητας, φαίνεται ότι αυτό προς το παρόν, για τον τρέχων μήνα, αντιμετωπίζεται με την βοήθεια των αποθεματικών ανεξάρτητων κρατικών οργανισμών. Αν και το μέλλον δεν έχει εξασφαλιστεί, οι FT τονίζουν ότι ο κύριος Ντάισελμπλουμ απόρριψε κατηγορηματικά ότι η Αθήνα θα πάρει οποιαδήποτε χρηματική βοήθεια πριν ολοκληρώσει το πρόγραμμα.

Σχετικές ειδήσεις