ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τόμσεν: Η ελληνική λίστα των μεταρρυθμίσεων είναι αρκετή ως αφετηρία

Τόμσεν: Η ελληνική λίστα των μεταρρυθμίσεων είναι αρκετή ως αφετηρία

Η Ελλάδα βρέθηκε στο επίκεντρο του ΔΝΤ τη Δευτέρα του Πάσχα αναφορικά με τις εξελίξεις σε μια εφ' όλης της ύλης ενημέρωση του Δ.Σ.

Οπως μετέδωσε το Mega, σύμφωνα με πληροφορίες του ανταποκριτή του, στην Ουάσιγκτον, Μιχάλη Ιγνατίου, ο Π. Τόμσεν φέρεται να είπε ότι το Ταμείο δεν έχει πρόβλημα με την ονοματολογία που υιοθετεί η κυβέρνηση σε ό,τι αφορά την τρόικα και το μνημόνιο. "Είμαστε ανοικτοί να το ονομάσουμε ό,τι θέλουν, φέρεται να είπε, προσθέτοντας ωστόσο ότι το Μνημόνιο πρέπει να υπάρχει, καθώς από τη στιγμή που η Ευρώπη ζητά να ελέγχεται η υλοποίηση των μέτρων, πρέπει να υπάρχει ένα πλαίσιο και να είναι όλα γραπτά και υπογεγραμμένα", τόνισε.

Για τη λίστα των μεταρρυθμίσεων, είπε ότι είναι αρκετή ως αφετηρία αφού καλύπτει σε γενικές γραμμές θέματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν το επόμενο διάστημα, πρέπει ωστόσο η Ελλάδα να επικεντρωθεί στις λεπτομέρειες του προγράμματός της, κάτι για το οποίο έχει επιδείξει διάθεση.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Μιχάλη Ιγνατίου, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου του ΔΝΤ εκφράστηκαν φόβοι ότι οι προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης θα έχουν αντίκτυπο και στα δημοσιονομικά.

Σχετικές ειδήσεις