ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Αστυνομικοί σε περιπολία: Πώς αφηγούνται τους κινδύνους και τις προκλήσεις – Βίντεο

Αστυνομικοί σε περιπολία: Πώς αφηγούνται τους κινδύνους και τις προκλήσεις – Βίντεο

Γνωρίστε πώς κυλά μία περιπολία της Ελληνικής Αστυνομίας, μέσα από μαρτυρίες πρωταγωνιστών.

Μοναδικές στιγμές, συνεχείς προκλήσεις και κίνδυνοι. Η καθημερινότητα των αστυνομικών λεπτό προς λεπτό προς πρόληψη και αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, όπως την περιέγραψαν οι πρωταγωνιστές, μέσω της ΕΡΤ.

Συγκεκριμένα, κατεγράφη σενάριο, στο οποίο αστυνομικοί έχουν τον ρόλο των υπόπτων. Ωστόσο, η συγκεκριμένη εικόνα αποτυπώνει τη λειτουργία των αστυνομικών της Άμεσης Δράσης. Πολλές φορές, με μεγαλύτερη ένταση.

«Η Διεύθυνση Άμεσης Δράσης έχει ως σκοπό την πρόληψη και την καταστολή του εγκλήματος και αυτό επιτυγχάνεται τόσο με τις συνεχείς περιπολίες τόσο από τα περιπολικά οχήματα όσο και από τις ομάδες ΔΙΑΣ και “Ζ”», ανέφερε ο Ιωάννης Νέζης, Αστυνομικός Διευθυντής – Προϊστάμενος της Α’ Υποδιεύθυνσης Άμεσης Επέμβασης.

«Μας είχε καλέσει μία ηλικιωμένη. Είχε πάει στο νεκροταφείο να ανάψει το καντήλι του γιου της και εκεί της επιτέθηκαν δύο νεαροί, της έβγαλαν μάλιστα μαχαίρι. Παλέψαμε και καταφέραμε και τους ακινητοποιήσαμε, τους βάλαμε στο περιπολικό και τους πήγαμε στο Τμήμα», αφηγήθηκε ο Βασίλης Αγγελάκης, από το πλήρωμα της Άμεσης Δράσης.

«Ήταν μία συνοδεία που κάναμε σε ένα παιδάκι το οποίο έχρηζε μεταμόσχευσης καρδιάς το οποίο μεταφέραμε μέχρι και το αεροδρόμιο με ασφάλεια», ανέφερε η Υπαστυνόμος Β’, Στεφανία Σιδηροπούλου, της ομάδας ΔΙΑΣ.

Το μυστικό της επιτυχίας αλλά της ασφάλειας των στελεχών της Άμεσης Δράσης βρίσκεται, όμως, στους δεσμούς ομαδικότητας που αναπτύσσονται στις τάξεις της.

«Η Άμεση Δράση έχει τα πιο πολλά θύματα από την ίδρυσή της, από το 1959 μέχρι σήμερα. Έχει περίπου τα 38 – 40 θύματα τα οποία είναι είτε σε τροχαία είτε σε ένοπλες συμπλοκές για να προσφέρουν στον πολίτη αυτό το οποίο πρέπει να προσφέρουν», σημείωσε ο Ιωάννης Νέζης, Αστυνομικός Διευθυντής – Προϊστάμενος της Α’ Υποδιεύθυνσης Άμεσης Επέμβασης.

Οι εναλλακτικοί σύγχρονοι τρόποι επικοινωνίας των πολιτών με την Άμεση Δράση εκτός της τηλεφωνικής κλήσης στο «100» είναι μέσω VIBER και SMS. Σε κάθε περίπτωση, τα στελέχη της Άμεσης Δράσης βρίσκονται πάντα σε ετοιμότητα να ανταποκριθούν και να προσφέρουν εκεί όπου απειλείται η ζωή, η ακεραιότητα, η υγεία και η ασφάλεια των συμπολιτών τους.

Σχετικές ειδήσεις