ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη Χρυσής Αυγής LIVE BLOG: Αντίστροφη μέτρηση για τις ποινές - Ανακοινώνονται σήμερα

Δίκη Χρυσής Αυγής LIVE BLOG: Αντίστροφη μέτρηση για τις ποινές - Ανακοινώνονται σήμερα
INTIME NEWS

Δίκη Χρυσής Αυγής: Στις 12 το μεσημέρι το δικαστήριο θα ανακοινώσει την απόφαση για τις ποινές που θα επιβάλει στους καταδικασθέντες για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Μετά την χθεσινή εισήγηση της Εισαγγελέως και τις αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης το δικαστήριο έκανε διάσκεψη και αξιολόγησε κάθε πρόσωπο ώστε σήμερα να ανακοινώσει ποια θα είναι η τιμωρία που κρίνει ότι πρέπει να επιβληθεί για τα εγκλήματα που καταλογίζονται στους 57 ενόχους - με τους 7 για πλημμελήματα - της υπόθεσης.

Το επόμενο θέμα που θα εξεταστεί από το δικαστήριο , αυτό των συγχωνεύσεων, του καθορισμού δηλαδή της συνολικής εκτιτέας ποινής, αναμένεται να διαρκέσει πολλές ώρες. Έτσι παραμένει άγνωστο αν κατά την σημερινή διαδικασία θα κριθεί αν και ποιοι κατηγορούμενοι θα οδηγηθούν στην φυλακή .

Οι δικαστές δεν δεσμεύονται από την εισαγγελική πρόταση επί των ποινών και έτσι ενδέχεται να διαφοροποιηθούν, με βάση το πλαίσιο που προβλέπεται για κάθε πράξη. Η πρόταση της κ. Οικονόμου, στις περισσότερες περιπτώσεις, κινήθηκε όχι στο λεγόμενο «ταβάνι» των προβλεπόμενων ποινών αλλά σε ελαφρώς πιο «κάτω». Για παράδειγμα για την διευθυντική ομάδα δεν πρότεινε το ανώτατο προβλεπόμενο όριο των 15 ετών κάθειρξης αλλά τα 13 έτη.

Αντίστοιχα για τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης εισηγήθηκε τρία χρόνια λιγότερα από τα 10 που είναι το ανώτατο όριο και 1 χρόνο λιγότερο από τα 6 που προβλέπονται για όσους έχουν ελαφρυντικά. Αντίστοιχα ελαφρώς προς τα κάτω , σε σχέση με το ανώτατο όριο, ήταν και οι ποινές που ζήτησε και για την συνέργεια στην ανθρωποκτονία Φύσσα και για την απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά Αιγύπτιου αλιεργάτη.

Διαβάστε λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις από τη δίκη της Χρυσής Αυγής στο Live Blog του Newsbomb.gr: