ΚΟΣΜΟΣ

ΟΗΕ - Βραζιλία: Υπέρ των εμβολίων, αλλά κατά του υγειονομικού διαβατηρίου τάχθηκε ο Μπολσονάρου

O πρόεδρος της Βραζιλίας, Ζαΐχ Μπολσονάρου
AP Photo

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου δήλωσε την Τρίτη (21/9), από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, ότι είναι υπέρ του εμβολιασμού για την Covid-19, αλλά αντιτίθεται στα υγειονομικά διαβατήρια.

«Στηρίζουμε τον εμβολιασμό, αλλά η κυβέρνησή μας είναι κατά του υγειονομικού διαβατηρίου ή κάθε μορφής υποχρεωτικό εμβολιασμό», είπε ο Μπολσονάρου, ο πρώτος ηγέτης που μίλησε στη Γενική Συνέλευση, ακολουθώντας μια παράδοση δεκαετιών.

«Από την αρχή της πανδημίας, είμαστε υπέρ της ανεξαρτησίας των γιατρών που αναζητούν μια προληπτική θεραπεία. Ήμουν ένας από τους πρώτους που δοκίμασα μια προληπτική θεραπεία» για την Covid-19, πρόσθεσε.

Με βάση τα στοιχεία που παρουσίασε, έχουν χορηγηθεί περισσότερες από 260 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων και «πάνω από 140 εκατομμύρια Βραζιλιάνοι» έχουν κάνει τουλάχιστον μία δόση, δηλαδή «σχεδόν το 90% των ενηλίκων». Μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου «όσοι το επιθυμούν, θα έχουν εμβολιαστεί», πρόσθεσε.

Ο Μπολσονάρου, ο οποίος επικρίνεται δριμύτατα για τους χειρισμούς του στην υγειονομική κρίση, έχει δηλώσει κατ’ επανάληψη ότι «θα είναι ο τελευταίος Βραζιλιάνος» που θα κάνει το εμβόλιο, αλλά στον ΟΗΕ υιοθέτησε έναν πιο συμφιλιωτικό τόνο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Βάρκιζα: «Το παιδί μου είναι σε σοκ» - Τι λέει στο Newsbomb.gr η μητέρα της 2χρονης

Καιρός - Αρναούτογλου: «Ψυχρό μέτωπο» φέρνει βροχές και καταιγίδες - Πώς θα κινηθεί

GNTM: Το Instagram πρόδωσε το «ψέμα» της παίκτριας που τρέλανε Καράβα και κριτές