ΚΟΣΜΟΣ

Αποχωρεί ενοχλημένος από τη σύνοδο της G20 ο Πούτιν!

Αποχωρεί ενοχλημένος από τη σύνοδο της G20 ο Πούτιν!

Να μην παραστεί σε ομάδα εργασίας την Κυριακή (16/11) σκοπεύει ο Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος σκέφτεται να επισπεύσει την αποχώρησή του από τη σύνοδο των 20 πιο ανεπτυγμένων και αναπτυσσόμενων χωρών (G20) στο Μπρισμπέιν της Αυστραλίας, ύστερα από τις πιέσεις που δέχτηκε από δυτικούς ηγέτες σχετικά με την ουκρανική κρίση.

Στην αποκάλυψη αυτή προέβη αξιωματούχος που συνοδεύει τον Ρώσο πρόεδρο, ο οποίος δέχτηκε κριτική για τη στάση της Μόσχας στην ουκρανική κρίση από αρκετούς ηγέτες στη σύνοδο, περιλαμβανομένων του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και του Καναδού πρωθυπουργού Στίβεν Χάρπερ.

«Φαντάζομαι θα ανταλλάξουμε χειραψία, αλλά έχω μόνο ένα πράγμα να σας πω: πρέπει να φύγετε από την Ουκρανία», φέρεται να είπε ο Χάρπερ στον Πούτιν, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Καναδού πρωθυπουργού Τζέισον ΜακΝτόναλντ. «Η απάντηση του Πούτιν στο σχόλιο του Χάρπερ δεν ήταν θετική», συμπλήρωσε ο ΜακΝτόναλτ χωρίς πάντως να αναφερθεί σε λεπτομέρειες.

Υπενθυμίζεται τέλος ότι οι δυτικοί ηγέτες έχουν απειλήσει με την επιβολή περαιτέρω κυρώσεων τη Ρωσία αν δεν αποσύρει τα στρατεύματά της από την Ουκρανία, γεγονός που επισκίασε τις συνομιλίες στη σύνοδο…

Σχετικές ειδήσεις