ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Η σημερινή ημέρα είναι μια καλή ημέρα για την Ελλάδα

Γερμανία: Η σημερινή ημέρα είναι μια καλή ημέρα για την Ελλάδα

«Kαλή ημέρα για την Ελλάδα και την Ευρωζώνη» χαρακτηρίζει τη σημερινή, εκπρόσωπος της Άνγκελα Μέρκελ.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ -ΜΠΕ η εκπρόσωπος της καγκελαρίου: «Η επιτυχής ολοκλήρωση του προγράμματος του ΕΜΣ σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα για την Ελλάδα, η οποία θα χρηματοδοτείται μελλοντικά και πάλι με τις δικές της δυνάμεις», τονίζει. Η γερμανική κυβέρνηση καλεί, μεταξύ άλλων, την Αθήνα να παραμείνει στον δρόμο που ακολούθησε ως τώρα, προκειμένου να διασφαλιστεί η επιτευχθείσα πρόοδος.

Αναλυτικά η δήλωση της Καγκελαρίας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ:

«Έπειτα από οκτώ χρόνια ολοκληρώνεται σήμερα το τελευταίο από τα προγράμματα βοήθειας τα οποία κατέστησαν απαραίτητα κατά τη διάρκεια της κρίσης για κράτη-μέλη του ευρώ. Αυτή είναι μια καλή μέρα για την Ελλάδα και την Ευρωζώνη. Η Ελλάδα κατέβαλε στο πλαίσιο των προγραμμάτων προσαρμογής μεγάλες προσπάθειες, έθεσε υπό έλεγχο τα έξοδά της, πραγματοποίησε μεταρρυθμίσεις και επέστρεψε και χάρη σε όλα αυτά σε οικονομική ανάπτυξη.

Οι εταίροι στην Ευρωζώνη, δηλαδή όλες οι χώρες του ευρώ, επέδειξαν, σε συνεργασία με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και το ΔΝΤ, κατ΄επανάληψη μεγάλη αλληλεγγύη ώστε να στηρίξουν την Ελλάδα σε αυτόν τον δρόμο.

Η επιτυχής ολοκλήρωση του προγράμματος του ΕΜΣ σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα για την Ελλάδα, η οποία θα χρηματοδοτείται μελλοντικά και πάλι με τις δικές της δυνάμεις. Για να διασφαλιστεί η επιτευχθείσα πρόοδος είναι τώρα σημαντικό η Ελλάδα να συνεχίσει στον δρόμο που έχει ακολουθήσει. Οι συμφωνίες του Eurogoup του Ιουνίου αυτού του έτους έθεσαν για αυτό μια σημαντική βάση».