MEDIA

Ο Γιατρός: Πρεμιέρα την Κυριακή 1 Οκτωβρίου - Γνωρίστε τους χαρακτήρες

Ο Γιατρός: Πρεμιέρα την Κυριακή 1 Οκτωβρίου - Γνωρίστε τους χαρακτήρες

Ο Γιατρός, πρεμιέρα την Κυριακή 01 Οκτωβρίου στις 22:40 στον Alpha.

Πώς είναι να διαγράφονται ξαφνικά κομμάτια της ταυτότητας κάποιου; Ας πούμε τα τελευταία δώδεκα χρόνια της ζωής του. Πώς μπορεί να ζει χωρίς αυτή τη μνήμη; Και πώς μπορεί να νιώθει μέσα του όταν δεν ξέρει πώς έχει φτάσει εκεί όπου βρίσκεται;

Την απώλεια της αίσθησης της μνήμης, ίσως και κατ’ επέκταση του εαυτού, αυτόν τον αποπροσανατολισμό έχει να διαχειριστεί «Ο Γιατρός», στο ομώνυμο ιατρικό δράμα το οποίο κάνει πρεμιέρα την Κυριακή 01 Οκτωβρίου, στις 22:40, στον Alpha.

Πώς τον αντιμετωπίζουν οι γύρω του, οι συνάδελφοί του, η οικογένειά του; Ποιες αλήθειες του κρύβουν και πώς θα τις ανακαλύψει; Στην προσπάθειά του να ενώσει τα κομμάτια της ζωής του και να επουλώσει τα τραύματά του, η διαδρομή είναι επώδυνη για τον ίδιο αλλά συναρπαστική για όσους την παρακολουθούν.

Ανδρέας Βρεττός (Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης)

Ο Ανδρέας Βρεττός εργαζόταν στο νοσοκομείο Παπανικολάου – ως διευθυντής της Παθολογικής κλινικής. Χωρισμένος από τη γυναίκα του Άννα (Δήμητρα Σιγάλα) και αποξενωμένος από την κόρη του Κέλλυ (Μαριέλλη Μανουδάκη), διατηρούσε μια κρυφή σχέση με την συνεργάτιδά του και δεξί του χέρι στο νοσοκομείο, Σοφία (Βασιλική Τρουφάκου). Έπειτα από μια απόπειρα δολοφονίας από τον πατέρα ενός ασθενούς, ο οποίος πέθανε στο νοσοκομείο, ο Ανδρέας ξυπνάει στο χειρουργείο ζωντανός αλλά έχοντας χάσει από τη μνήμη του τα τελευταία 12 χρόνια.

Προσπαθεί να ξανασταθεί στα πόδια του και επιστρέφει στο νοσοκομείο ως βοηθητικός γιατρός, χωρίς να έχει καμία εξουσία ή ελευθερία – βρίσκεται εκεί για να βοηθάει τους εκπαιδευόμενους γιατρούς. Σε αυτή τη φάση της ζωής του τον συναντάμε.

Άννα Γρηγοριάδη (Δήμητρα Σιγάλα)

Η Άννα, μια δυναμική γυναίκα που επιχειρεί να ισορροπήσει την επαγγελματική της πορεία με τις οικογενειακές και προσωπικές της ανάγκες, είναι πρώην σύζυγος του Ανδρέα (Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης) και διευθύντρια του νοσοκομείου.

Η αμνησία του Ανδρέα και η «επανεκκίνησή του» δημιουργεί προβλήματα στην Άννα: αφενός γιατί μέσω του Ανδρέα ξαναζεί τον τραγικό χαμό του γιού της, αφετέρου επειδή ανακαλύπτει πως παρά τα τόσα χρόνια και ό,τι έγινε, τα συναισθήματά της για αυτόν παραμένουν σε λανθάνουσα κατάσταση μεν αλλά ενεργά.

Σοφία Αλεξανδρή (Βασιλική Τρουφάκου)

Η Σοφία είναι γιατρός – παθολόγος, δουλεύει στο νοσοκομείο κι ήταν το δεξί χέρι του Ανδρέα, ενώ έχει σχέση μαζί του. Μετά τη δολοφονική απόπειρα και την αμνησία του Ανδρέα, η Σοφία δυσκολεύεται να αποδεχτεί πως ο άνθρωπος με τον οποίο είναι ερωτευμένη έχει διαγράψει τη σχέση τους, δεν την αναγνωρίζει καν.

Επιχειρεί να βρεθεί κοντά του με κάθε ευκαιρία, την ίδια στιγμή, όμως, η προσπάθεια του Ανδρέα να ξαναενώσει την διαλυμένη του οικογένεια, την κάνει να νιώθει άσχημα -δεν θέλει να διαλύσει αυτό που εκείνος προσπαθεί να χτίσει.

Μιχάλης Καραγιάννης (Θάνος Λέκκας)

Ο Μιχάλης Καραγιάννης είναι γιατρός παθολόγος. Έκανε την ειδικότητά του στο νοσοκομείο, πριν ακόμα ο Ανδρέας γίνει διευθυντής. Μεγάλος λάτρης του γυναικείου φύλου και των μηχανών. Η προσωπική ζωή του θα τον οδηγήσει σε περίεργα μονοπάτια αλλά τελικά θα βρει το δρόμο για να κάνει το σωστό.

Μάρκος Μαλτεζάς (Αντώνης Μυριαγκός)

Παθολόγος – γιατρός στο νοσοκομείο και ανταγωνιστής του Ανδρέα για τη θέση του διευθυντή της Παθολογίας. Με τον Ανδρέα έχουν υπάρξει φίλοι, αλλά η διεκδίκηση της ίδιας θέσης και περισσότερο το γεγονός ότι ο Μάρκος γνωρίζει πως δεν έχει τα χαρισματικά χαρακτηριστικά και το ταλέντο του Ανδρέα στην Ιατρική, τον κάνει να αισθάνεται μονίμως κατώτερος, επιβεβαιώνοντας κάτι που ήδη είναι βαθιά εγκαταστημένο μέσα του. Χειραγωγείται από την πολύ περισσότερο ικανή και αδίστακτη γυναίκα του, Ειρήνη.

Απόστολος Ιωάννου (Αλέξανδρος Κωχ)

Ο Απόστολος είναι ο διευθυντής της νευροψυχιατρικής κλινικής του νοσοκομείου, συμφοιτητής και ο καλύτερος φίλος του Ανδρέα. Είναι ο νευροψυχίατρος που αναλαμβάνει τη θεραπεία του μετά την επίθεση. Προσπαθεί να τον βοηθήσει με οποίον τρόπο μπορεί και είναι πάντα εκεί για να τον ακούσει και να του δώσει συμβουλές.

Λεωνίδας Τζαμπουλάτ (Χρήστος Ζαν Μπατίστ)

Ο Λεωνίδας είναι εκπαιδευόμενος γιατρός στο νοσοκομείο. Κατάγεται από ένα χωριό στην Αιθιοπία, ήρθε στην Ελλάδα όταν ήταν έφηβος. Φέρει ένα μεγάλο τραύμα καθώς προσπαθώντας να περάσει στην Ελλάδα, πιάστηκε αιχμάλωτος σε ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης στη Λιβύη όπου και βασανίστηκε. Η σπουδή της ειδικότητας του δεν είναι για αυτόν μόνο μια γνωσιακή διαδικασία, είναι και μια διαδρομή επούλωσης του τραύματος και συμφιλίωσης.

Εύα Δημητρίου (Βίκυ Διαμαντοπούλου)

Η Εύα είναι εκπαιδευόμενη γιατρός στο νοσοκομείο. Εξωτερικά είναι μια καλλίγραμμη, δυναμική, ικανή στη δουλειά της, ανταγωνιστική, σκληρή σε κάποιες περιπτώσεις, νέα γυναίκα. Σε αυτό το πλαίσιο δείχνει πρόθυμη να υπηρετήσει το σύστημα του νοσοκομείου – κάνει ό,τι μπορεί για να την προσέξουν οι υψηλά ιστάμενοι γιατροί και φέρεται αυστηρά στους νεαρότερους.

Δημήτρης Αποστόλου (Παναγιώτης Εξαρχέας)

Ο Δημήτρης είναι ένας απ’ τους νεότερους εκπαιδευόμενους γιατρούς του νοσοκομείου. Ευγενικός, χαμογελαστός και πάντα έτοιμος να βοηθήσει. Ξεκινάει στο νοσοκομείο την ημέρα του ατυχήματος του Ανδρέα, αλλά ο ίδιος τον ξέρει απ’ όταν ήταν ακόμα έφηβος, αφού τον έσωσε από εμβολή αερίου στο αίμα του, η οποία κόντεψε να τον οδηγήσει στον θάνατο – χρειάστηκε να του κόψουν το δεξί του πόδι κάτω από το γόνατο. Από τότε ήξερε ότι ήθελε να γίνει γιατρός.

Δανάη Βασιλειάδη (Τζωρτζίνα Λιώση)

Η Δανάη είναι, μαζί με τον Δημήτρη (Παναγιώτης Εξαρχέας), η νεότερη εκπαιδευόμενη του νοσοκομείου. Η Παθολογία δεν ήταν η πρώτη της επιλογή. Αρχικά ήθελε να κάνει την ειδικότητά της στη Χειρουργική, πρωτίστως επειδή η διευθύντρια της Χειρουργικής, Ελισάβετ Οικονόμου (Ρένα Κυπριώτη), είναι η μητέρα της, η οποία, όταν ήταν μικρή η Δανάη, έφυγε στην Αμερική και παρέμεινε εκεί εγκαταλείποντας ουσιαστικά την κόρη της. Η μητέρα της αρνείται να τη δεχτεί στη Χειρουργική κι η Δανάη καταλήγει στην Παθολογική.

Κέλλυ Βρεττού (Μαριέλλη Μανουδάκη)

Η Κέλλυ είναι η κόρη του Ανδρέα και της Άννας. Σπουδάζει ιατρική και συγκατοικεί με μια φίλη σε ένα σπίτι στο κέντρο. Ένιωθε ένοχη για πολλά χρόνια για το θάνατο του αδερφού της αλλά, όταν τελικά καταλήγει στο νοσοκομείο και διαπιστώνουν οι γονείς της για τη βουλιμία, τους αποκαλύπτει την αλήθεια που έκρυβε τόσα χρόνια. Η σχέση της με τον Ανδρέα σταδιακά αποκαθίσταται.

Τερέζα Καλογιάννη (Έφη Κάντζα)

Είναι η προϊσταμένη νοσοκόμα του νοσοκομείου και μια απ’ τους λίγους ανθρώπους που δε φοβόταν να τα βάλει με τον Ανδρέα, όταν ακόμα ήταν διευθυντής. Είναι αστεία αλλά και πολύ σοβαρή στη δουλειά της και ουσιαστικά συντονίζει ολόκληρη την πτέρυγα της παθολογίας.

Ελισάβετ Οικονόμου (Ρένα Κυπριώτη)

Η διευθύντρια της Χειρουργικής και μητέρα της Δανάης. Δεν έχει πολύ καλές σχέσεις με την κόρη της και είναι απόμακρη. Στην πραγματικότητα ο λόγος που κρατάει απόσταση και δεν επικοινώνησε μαζί της όλα αυτά τα χρόνια είναι γιατί δε θέλει να την κάνει να υποφέρει με την απουσία της.

Ειρήνη Μαλτεζά (Γωγώ Καρτσάνα)

Σύζυγος του Μάρκου Μαλτεζά, διευθυντή της Παθολογικής κλινικής, ικανή και αδίστακτη, η οποία χειραγωγεί τον σύζυγό της. Ακόμα κι αν δεχθούμε πως το θανάσιμο αμάρτημα του Μάρκου είναι η απληστία, δεν είναι ακριβώς δικό του – η γυναίκα του του το επέβαλλε!

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε κάθε επεισόδιο θα συμμετέχουν διαφορετικοί guests.