Το ΔΝΤ προειδοποιούσε από το 2009 για το χρέος

Το ΔΝΤ προειδοποιούσε από το 2009 για το χρέος


Από το 2009 φαίνεται να προειδοποιούσε το ΔΝΤ ότι το χρέος της Ελλάδας δεν είναι βιώσιμο και ότι μπορεί να οδηγήσει την χώρα μας σε μια καταστροφική χρεοκοπία.

Αυτό αναφέρει δημοσίευμα της New York Times, το οποίο επικαλείται ένα προσχέδιο της έκθεσης του ΔΝΤ από το 2009, όπως αναφέρει το πρακτορείο Dow Jones Newswires.Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η έκθεση προκάλεσε την ελληνική διαμαρτυρία στο ΔΝΤ το οποίο στη συνέχεια υποβάθμισε τους κινδύνους για το ενδεχόμενο της χρεοκοπίας.

Η αναδίπλωση του ΔΝΤ ήταν μόνο ένα μικρό στοιχείο σε ένα ευρύ πλέγμα άρνησης που βοήθησε να οδηγηθεί η Ελλάδα στο χείλος της καταστροφής και απειλεί να διαλύσει το ευρώ, αναφέρουν οι Times.

Μάλιστα το δημοσίευμα τονίζει πως τόσο πολιτικοί όσο και τραπεζίτες υποτίμησαν τους κινδύνους και κάνει ειδική αναφορά στο πρώην πλέον επικεφαλής της ΕΚΤ Ζαν Κλόντ Τρισέ, ο οποίος ήταν σε άρνηση σύμφωνα με τους Times.

H τελευταία έκθεση της τρόικας για την Ελληνική οικονομία ήταν η βάση για την απόφαση που πάρθηκε στην Σύνοδο Κορυφής στις 26 Οκτωβρίου για «κούρεμα» του ελληνικού χρέους κατά 50% έτσι ώστε να υποχωρήσει στο 120% του ΑΕΠ μέχρι το 2020.

Διαβάστε περισσότερα στο Newscode.gr