ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπέρ ανασχηματισμού ο Καρατζαφέρης

Υπέρ ανασχηματισμού ο Καρατζαφέρης

Υπέρ του ανασχηματισμού της κυβέρνησης και της δημιουργίας ενός μικρότερου και ευέλικτου σχήματος, τάχθηκε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γιώργος Καρατζαφέρης στη συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΛΑΟΣ.

Ο κ. Καρατζαφέρης ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός έχει την εν λευκώ εξουσιοδότησή του και τον ίδιο δεν τον ενδιαφέρει εάν θα συμμετέχουν στελέχη του ΛΑΟΣ ή όχι.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ ανέφερε ότι τάχθηκε εναντίον της ενδεχόμενης κατάργησης του 13ου και 14ου μισθού, καθώς και της πιθανής περικοπής επιδομάτων και επικουρικών συντάξεων.

«Αυτή η κυβέρνηση είναι κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ με ολίγον ΝΔ και ΛΑΟΣ», είπε ο κ. Καρατζαφέρης, ζητώντας από τον πρωθυπουργό να προχωρήσει σε αλλαγές κατά το δοκούν.

Το θέμα της διεξαγωγής των εκλογών έμεινε ανοιχτό, και ο κ. Καρατζαφέρης, σύμφωνα με πληροφορίες, υποστήριξε στη σύσκεψη των αρχηγών πως «εάν πρόκειται να γίνουν εκλογές μετά την ψήφιση της δανειακής σύμβασης οι μισοί βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ δεν θα την ψηφίσουν, και θα πληγεί περαιτέρω το κύρος του πολιτικού συστήματος».

Επίσης ο κ. Καρατζαφέρης τάχθηκε εναντίον της κατάργησης της γενικών γραμματειών Αιγαίου και Μακεδονίας - Θράκης, όπως και κατά της κατάργησης του ΙΓΜΕ «ενόψει των ερευνών για πετρέλαια», όπως είπε. Ζήτησε επίσης να συσταθεί τριμελής διακομματική επιτροπή για επεξεργαστεί και στη συνέχεια να προχωρήσει στην ανακήρυξη ΑΟΖ, ενώ τόνισε ότι «η κυβέρνηση Παπαδήμου θα πρέπει να είναι αυτή που θα ανακηρύξει την ΑΟΖ».

Χαρακτήρισε εξαιρετική τη χθεσινή συνάντηση των πολιτικών αρχηγών, λέγοντας ότι είχε πλήρη επιτυχία, καθώς δεν υπήρχε καχυποψία εκατέρωθεν, και σημειώθηκε σύμπτωση απόψεων σε ποσοστό 80%, ενώ είπε επίσης ότι τον κύριο όγκο της ατζέντας τον καθόρισε ο ΛΑΟΣ με την επιστολή που έστειλε ο ίδιος πρόσφατα στον πρωθυπουργό.

Αναφέρθηκε επίσης την πρόταση που έκανε χθες στη σύσκεψη, για την πάταξη της εισφοροδιαφυγής.

Σύμφωνα με αυτήν, ο εργοδότης ενσωματώνει τις ασφαλιστικές εισφορές στο μισθό, και ο εργαζόμενος πρέπει να πληρώνει τα ένσημά του στην τράπεζα, και να παίρνει την σχετική βεβαίωση. Εάν δεν έχει αυτή τη βεβαίωση, τότε δεν θα μπορεί να πληρώνεται, και εάν παρά ταύτα ο εργοδότης τον πληρώσει, θα αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως 10 έτη.

Σύμφωνα με τον κ. Καρατζαφέρη η πρόταση αυτή έγινε δεκτή από τους αρχηγούς, ενώ υποστήριξε ότι ο κ. Σαμαράς την χαρακτήρισε "μαγική πρόταση".