ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ: Βασικός συνήγορος του Τσοχατζόπουλου ο Βενιζέλος

ΝΔ: Βασικός συνήγορος του Τσοχατζόπουλου ο Βενιζέλος

Πυρά κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ εξαπολύει ο εκπρόσωπος της ΝΔ, τονίζοντας πως ήταν ο βασικός συνήγορος του κ. Τσοχατζόπουλου στην Εξεταστική Επιτροπή για το σκάνδαλο των TORM1.

«Ο κ. Βενιζέλος συνεχίζει να σιωπά», υποστηρίζει ο κ. Γιάννης Μιχελάκης κατηγορώντας τον κ. Βενιζέλο πως το 2010 αναθεώρησε την επαχθή σύμβαση Τσοχατζόπουλου για τα υποβρύχια, αποδεχόμενος ακόμη επαχθέστερους όρους.

Φέρνει μάλιστα ως παράδειγμα το γεγονός ότι δέσμευσε το Δημόσιο να καταβάλλει τα οφειλόμενα ποσά σε τακτές ημερομηνίες, χωρίς όμως, να δεσμεύσει την κατασκευάστρια εταιρία, για αντίστοιχη πρόοδο των εργασιών και χωρίς , όπως τονίζει, να προβλέψει εγγυητικές επιστολές, καλής εκτέλεσης ή έγκαιρης παράδοσης.

«Οι κύριοι Τσοχατζόπουλος και Βενιζέλος, ως υπουργοί Εθνικής 'Άμυνας, με τις δύο αυτές συμβάσεις, πέτυχαν το ακατόρθωτο. Να έχουμε πληρώσει πάνω από δύο δισ. ευρώ, αλλά - αντί των οκτώ - να έχουμε παραλάβει, μετά από 12 χρόνια, μόνο ένα υποβρύχιο. Και αυτό με προβλήματα, τα οποία διορθώθηκαν εκ των υστέρων», τονίζει ο κ. Μιχελάκης υπενθυμίζοντας πως η ΝΔ ούτε ψήφισε την κύρωση της σύμβασης Βενιζέλου, ούτε την υλοποίησε από το Νοέμβριο του 2011, μέχρι σήμερα.