ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης για ελληνοτουρκικά: Συγκρατημένα αισιόδοξος – Καλό το κλίμα με Ερντογάν

Μητσοτάκης για ελληνοτουρκικά: Συγκρατημένα αισιόδοξος – Καλό το κλίμα με Ερντογάν
Intime News

«Εγώ ήμουν πάντα σταθερός απέναντι στον κ. Ερντογάν από το 2019», είπε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Τηλεοπτική συνέντευξη έδωσε αυτή την ώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha με παρουσιαστή τον Αντώνη Σρόιτερ. Λίγες μόλις ημέρες πριν από τις Αυτοδιοικητικές εκλογές, ο Πρωθυπουργός, απάντησε μεταξύ άλλων και για τα ελληνοτουρκικά.

«Είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος μετά από δύο συναντήσεις που είχα με τον κ. Ερντογάν μετά τις εκλογές σε Ελλάδα και Τουρκία, ότι μπορούμε να είμαστε θετικά διακείμενοι στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Αντιλήφθηκε η Τουρκία ότι δεν πρέπει να κόψει τις γέφυρες με την ΕΕ και τις ΗΠΑ», ανέφερε ο Πρωθυπουργός.

«Αναγνωρίζει τον ρόλο της Ελλάδας στη διαμόρφωση αυτών των σχέσεων. Είναι μία ευκαιρία να αφήσουμε στην άκρη εντάσεις του παρελθόντος. Να βρούμε έναν τρόπο συμπόρευσης κι αν δεν μπορούμε να λύσουμε τη μεγάλη μας διαφορά με την ΑΟΖ και την υφαλοκρηπίδα, να μην είμαστε στα πρόθυρα ενός θερμού επεισοδίου. Έχουμε πολλά θέματα για τη θετική ατζέντα. Έχουμε περιθώρια να δουλέψουμε μαζί στο θέμα της μετανάστευσης», πρόσθεσε.

«Η Ελλάδα θέλει σκληρή αλλά δίκαιη πολιτική στη μετανάστευση, δεν θα την καθορίζουν οι διακινητές. Εγώ ήμουν πάντα σταθερός απέναντι στον κ. Ερντογάν από το 2019. Πρέπει να σας πω ότι ήταν καλή και σε προσωπικό επίπεδο. Δεν είμαι αφελής. Έχω δει μεταλλάξεις από την τουρκική ηγεσία στο παρελθόν. Ελπίζω ότι δεν θα τις ξαναδώ. Μέχρι στιγμής έχουμε δει μείωση της έντασης, συνεχίζονται για κάποιους μήνες. Έχουμε το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας στη Θεσσαλονίκη. Είναι προς όφελος των δύο χωρών να μπούμε στην τελική ευθεία με αυτό το καλό κλίμα. Είπα και πέρσι στον ΟΗΕ, ότι εμείς δεν είμαστε ο εχθρός της Τουρκίας, δεν έχουμε επεκτατική πολιτική. Θέλουμε να πρυτανεύει η λογική», τόνισε.