ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το Σαββατοκύριακο θα αποφασιστεί το όνομα της Κ.Ο. όσων αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ

Το Σαββατοκύριακο θα αποφασιστεί το όνομα της Κ.Ο. όσων αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ

Η ομάδα των «11» συσκέπτεται το Σαββατοκύριακο, για να καθορίσει το όνομά της.

Η σύσκεψη για το όνομα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας όσων αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, θα γίνει μέσα στο Σαββατοκυρίακο.

Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει σχετική απόφαση.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά έπειτα από εντατικές διαβουλεύσεις που ακολούθησαν τη δεύτερη και μεγαλύτερη διάσπαση στον ΣΥΡΙΖΑ οι 11 ανεξάρτητοι βουλευτές συγκρότησαν τη νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα στο γραφείο της Θεανώς Φωτίου.

Επικεφαλής είναι ο Αλέξης Χαρίτσης, κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι ανέλαβαν οι Ευκλείδης Τσακαλώτος και Νάσος Ηλιόπουλος, ενώ γραμματέας ορίστηκε η Πέτη Πέρκα.

«Είμαστε μια δύναμη της αριστεράς που θέλουμε να καλύψουμε όλο το φάσμα από τη ανανεωτική και ριζοσπαστική αριστερά μέχρι την αριστερή σοσιαλδημοκρατία. Θέλουμε να είμαστε η αριστερά της και της κοινωνικής διεκδίκησης και της εν δυνάμει διακυβέρνησης της χώρας», δήλωσε ο Αλέξης Χαρίτσης.

Η νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα έχει στραμμένο το βλέμμα στο κενό που όπως λένε οι 11 δημιούργησε στην αντιπολίτευση η βίαια συντηρητικοποίηση και ο εκφυλισμός του ΣΥΡΙΖΑ του Στέφανου Κασσελάκη.

«Συγκροτήσαμε Κοινοβουλευτική Ομάδα μπροστά μας έχουμε την αντιπολίτευση στην κυβέρνηση του Μητσοτάκη. Υπάρχει ένα κενό στην αντιπολίτευση, δεν υπάρχει προοδευτική αντιπολίτευση στην κυβέρνηση».