ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το ολονύχτιο μυστικό ραντεβού που έβγαλε «λευκό καπνό» - Πώς φτάσαμε στην επιλογή Γεροβασίλη

Το ολονύχτιο μυστικό ραντεβού που έβγαλε «λευκό καπνό» - Πώς φτάσαμε στην επιλογή Γεροβασίλη

Αλυσιδωτές αντιδράσεις δημιούργησε η παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα - «Σήκωσε το γάντι» ο Στέφανος Κασσελάκης

Όλη τη νύχτα διήρκεσε η συνάντηση των κορυφαίων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, κατά την οποία αποφάσισαν ότι η ενδεδειγμένη επιλογή για αντίπαλος του Στέφανου Κασσελάκη, θα είναι η Όλγα Γεροβασίλη.

Η παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα, μόλις μία ώρα πριν την προγραμματισμένη έναρξη του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, δημιούργησε αλυσιδωτές αντιδράσεις. Παράλληλα, προκάλεσε τεράστια ενόχληση και εκνευρισμό που δεν μπορούσε να κρυφτεί, στην πλευρά του Στέφανου Κασσελάκη – που πάντως «σήκωσε το γάντι», προαναγγέλλοντας προσφυγή στις κάλπες για την εκλογή αρχηγού.

Ήταν σαφές από την πρώτη στιγμή, ότι η πλευρά της «φρουράς Τσίπρα» θα αναζητούσε μια υποψηφιότητα που θα ήταν ικανή να επαναφέρει το κόμμα στον «δρόμο της πολιτικής». Και δεν έχασαν καθόλου χρόνο. Το βράδυ της Πέμπτης, πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη που στην πραγματικότητα «κλείδωσε» την υποψηφιότητα της Όλγας Γεροβασίλη για την ηγεσία.

Η συνάντηση των στελεχών, έλαβε χώρα σε διαμέρισμα του κέντρου της Αθήνας. Σύμφωνα με πληροφορίες, σε αυτή συμμετείχαν οι γραμματείς του κόμματος, Ράνια Σβίγκου και Γιώργος Βασιλειάδης, ο Χρήστος Σπίρτζης, Νίκος Παππάς, Κατερίνα Νοτοπούλου, Αλέκος Φλαμπουράρης, Κώστας Ζαχαριάδης και Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Στη συζήτηση, τονίστηκε η κρισιμότητα της στιγμής και η αναγκαιότητα να βρεθεί κοινή γραμμή -και προφανώς κοινός υποψήφιος-, ώστε να υπάρχει ελπίδα απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη.

Λίγο μετά τα μεσάνυκτα, κάλεσαν την Όλγα Γεροβασίλη, ζητώντας της να «βγει μπροστά» σε αυτή τη μάχη. Η ίδια ζήτησε να ζυγίσει τα δεδομένα και να συζητήσει και με άλλα κορυφαία στελέχη, όπως ο Διονύσης Τεμπονέρας. Η συνάντηση των δύο πραγματοποιήθηκε στις 12.30, στο γραφείο της αντιπροέδρου της Βουλής.

Λίγο αργότερα, ακολούθησε η ομιλία του νεαρού στελέχους της Πολιτικής Γραμματείας στο Συνέδριο, που επί της ουσίας άνοιξε τον δρόμο για μια ενιαία υποψηφιότητα της εσωκομματικής αντιπολίτευσης.

Σχετικές ειδήσεις