ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίσκεψη Βενιζέλου στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών

Επίσκεψη Βενιζέλου στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών

Επίσκεψη στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών πραγματοποίησε σήμερα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, συνοδευόμενος από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Λεωνίδα Γρηγοράκο.


Για το έργο που επιτελεί το Ίδρυμα, το οποίο αποσκοπεί στην προαγωγή της βιοϊατρικής έρευνας στην Ελλάδα ενημέρωσαν τον κ. Βενιζέλο ο πρόεδρος του Δ.Σ του ιδρύματος, Καθηγητής-Ακαδημαϊκός, Γρηγόριος Σκαλκέας, και οι συνεργάτες του.

«Το Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών, που είναι ένα δημιούργημα του καθηγητή κ. Σκαλκέα, είναι ένα μεγάλο κεκτημένο για τη χώρα γιατί μέσα σε λίγα χρόνια έχει δημιουργηθεί εδώ μια πραγματική κυψέλη έρευνας, βασικής και εφαρμοσμένης. Ένας συνδυασμός κλινικών και ερευνητικών προσπαθειών προς όφελος της κοινωνίας αλλά και προς όφελος της επιστήμης», δήλωσε ο κ. Βενιζέλο και προσέθεσε ότι «είναι υποχρέωση της κυβέρνησης, της Βουλής, υποχρέωση εθνική, να στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια, η οποία μας φέρνει στην κορυφή της διεθνούς έρευνας».