ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μείωση του μπόνους των 50 εδρών προτείνει ο Κουρουμπλής

Μείωση του μπόνους των 50 εδρών προτείνει ο Κουρουμπλής

Υπέρ της αλλαγής του εκλογικού νόμου, για μείωση του μπόνους των 50 εδρών τάχθηκε ο υπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Κουρουμπλής, τονίζοντας μάλιστα ότι πρέπει να γίνει έγκαιρα.

Ο υπουργός Εσωτερικών πρόσθεσε ότι πρέπει να τεθεί ακόμα και η μείωση του αριθμού των βουλευτών λέγοντας χαρακτηριστικά, «Πάνω στο τραπέζι κατά την εκτίμησή μου πρέπει να μπουν πολλά πράγματα. Δεν είναι μόνο το μπόνους. Είναι ακόμη και ο αριθμός των βουλευτών».

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής που βρέθηκε το πρωί στο MEGA, μίλησε και για το ασφαλιστικό συστήνοντας υπομονή, καθώς όταν θα πάρει την τελική του μορφή τότε θα περιοριστούν και οι ενστάσεις που υπάρχουν και διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρξει καμία μείωση κύριων συντάξεων.

«Με το νέο ασφαλιστικό θα παίρνουν όλοι συντάξεις αλλά θα πληρώνουμε και όλοι», είπε ο ίδιος χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι το ασφαλιστικό θα λειτουργήσει, ενώ ανέφερε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η ρύθμιση του χρέους.

Σχετικά με το θέμα που έχει δημιουργηθεί μετά από δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι η ΕΥΠ φρουρούσε το Νομισματοκοπείο, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής έκανε λόγο για «πράγματα αστεία» και είπε ότι δεν έχει καμία πληροφόρηση για την ΕΥΠ.

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, σχολίασε στο τέλος τις εξελίξεις στη ΝΔ, τονίζοντας ότι από συντηρητική παράταξη κλείνει τώρα προς τα δεξιά, αυτή είναι η νεοφιλελεύθερη πολιτική, ενώ, για τον Κυριάκο Μητσοτάκη είπε ότι έχει δοκιμαστεί στα υπουργεία και η κοινωνία ξέρει το μεταρρυθμιστικό του έργο.