ΥΓΕΙΑ

Το Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών τιμά τη Μαριάννα Βαρδινογιάννη

Το Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών τιμά τη Μαριάννα Βαρδινογιάννη

Ειδική εκδήλωση προς τιμήν των Φίλων του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών (IIBEAA) διοργάνωσε ο πρόεδρος, Γρηγόριος Σκαλκέας, και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, την Τετάρτη (17/02/2016).

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν να ευχαριστήσει τους «Φίλους του Ιδρύματος», τον πρόεδρο κ. Σίμο Παληό και τα μέλη του Δ.Σ, οι οποίοι κατά την δύσκολη αυτή περίοδο παραμένουν έμπρακτοι αρωγοί και συμπαραστάτες, στο ερευνητικό έργο του Ιδρύματος, και να τιμήσει την κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη, γνωστή διεθνώς για το τεράστιο ανθρωπιστικό, φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο της και την κυρία Ευγενία Θεοχάρη, για το φιλανθρωπικό έργο της αλλά και την μεγάλη οικονομική βοήθεια που προσφέρει στο IIBEAA.

Μετά από τον σύντομο χαιρετισμό του Καθηγητή – Ακαδημαϊκού, Πρόεδρου του ΙΙΒΕΑΑ κ. Γρηγόριου Δ. Σκαλκέα ακολούθησε Μουσικό Πρόγραμμα από την Παιδική – Νεανική Χορωδία Rosarte και τη Μαέστρο Ρόζη Μαστροσάββα.

Στη συνέχεια, στη σύντομη ομιλία του ο πρόεδρος του ΙΙΒΕΑΑ παρουσίασε το έργο και την προσφορά των τιμωμένων κυριών, Μαριάννας Βαρδινογιάννη και Ευγενίας Θεοχάρη.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τις βραβεύσεις των εριτίμων κυριών Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη και Ευγενίας Θεοχάρη. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επέδωσε τα βραβεία στις τιμώμενες.

Η κ. Βαρδινογιάννη, κατά την ομιλία της, μεταξύ άλλων ανέφερε:

«(...) Αισθάνομαι πολύ ταπεινή και παραλαμβάνω τη διάκριση αυτή εκ μέρους όλων αυτών που ξεκίνησαν και συνεχίζουν να χτίζουν ένα πανίσχυρο οχυρό για τα άρρωστα παιδιά.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω ολόθερμα την Ακαδημία Αθηνών και τα αξιότιμα μέλη της, καθώς τίμησαν και στο παρελθόν τον Σύλλογο ΕΛΠΙΔΑ με το Βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών το 1997, πίστεψαν στο έργο μας από τα πρώτα κιόλας χρόνια της δράσης μας, στα οποία μας είχε βοηθήσει πάρα πολύ τότε ο αείμνηστος Ακαδημαϊκός Νικόλαος Ματσανιώτης και αυτό δεν το ξεχνώ ποτέ.

Θα ήθελα να εκφράσω ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Ίδρυμα Ιατρο-βιολογικών Ερευνών και στον Πρόεδρό του Ακαδημαϊκό Καθηγητή Γρηγόρη Σκαλκέα, τόσο για τη σημερινή μεγάλη τιμή που μου κάνουν, όσο και για την συμβολή τους στο έργο της ΕΛΠΙΔΑΣ. Αισθάνομαι απεριόριστη εκτίμηση απέναντι στην προσωπικότητα και το έργο του κυρίου Σκαλκέα το οποίο έχει ανοίξει ένα λαμπρό κεφάλαιο στην ιστορία της επιστήμης και της ιατρικής στη χώρα μας.

Θα ήθελα ταυτόχρονα να τον συγχαρώ για το θαυμαστό έργο που επιτελείται στον χώρο του Ιδρύματος, έργο που προάγει την επιστημονική Αριστεία μέσα από τα 10 ερευνητικά του Κέντρα, τα 22 υπερσύγχρονα εργαστήρια και τις περισσότερες από 50 ερευνητικές του ομάδες».

iibeaa

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, πλήθος κόσμου από την Ακαδημαϊκή, Επιστημονική και Επιχειρηματική κοινότητα, εκπρόσωποι της πολιτείας και των Ενόπλων Δυνάμεων. Παρευρέθησαν μεταξύ άλλων ο Υπουργός Παιδείας κ. Ν. Φίλης ο οποίος εκπροσώπησε τον Πρωθυπουργό κ. Α. Τσίπρα, ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ κ. Α. Γεωργιάδης, ο Προέδρος Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, ο πρώην Πρωθυπουργός κ. Λουκάς Παπαδήμος, ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Κουρουμπλής Παναγιώτης, ο Προέδρος της Ακαδημίας Αθηνών κ. Αθανάσιος Βαλτινός, ο υφυπουργός παιδείας κ. Πελεγρίνης Θεοδόσης, ο Προέδρος ΣτΕ κ. Νικόλαος Σακελλαρίου, ο κ. Τελλίδης Βασίλης Α/ΓΕΣ και ο κ. Γιακουμάκης Ευάγγελος Α/ΓΕΝ, ο κ. Αποστολάκης Ευάγγελος Α/ΓΓΕΘΑ, ο κ. Βαΐτσης Χρήστος Α/ΓΕΑ και ο κ. Τσιάρας Κων/νος Βουλευτής Καρδίτσας.

Σχετικές ειδήσεις