ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

400.000 κομματάκια για μία απίστευτη Lamborghini Sian FKP 37

400.000 κομματάκια για μία απίστευτη Lamborghini Sian FKP 37

Αν σας αρέσουν τα Lego, ειδικά η εκπληκτική σειρά Technics, τότε θα ξετρελαθείτε με αυτή την απίστευτη Lamborghini!

Του Γιάννη Σκουφή

Είστε φανατικός των Lego Technics; Θεωρείτε πως το σετ της Lamborghini Sian FKP 37 με τα 3.696 κομματάκια που είχε κυκλοφορήσει πριν από δύο χρόνια σε κλίμακα 1:8 είναι ότι πιο ακραίο έχετε δει;

Ε, τότε ίσως να μην γνωρίζετε για την ύπαρξη μιας ίδιας Lambo αλλά σε πραγματικές, 1:1, διαστάσεις. Η οποία αποτελείται από περισσότερα από 400.000 κομμάτια για τα οποία αφιερώθηκαν 5.370 ώρες σχεδίασης και εξέλιξης, καθώς και άλλες 3.290 ώρες για την κατασκευή τους.

Κάτι που σημαίνει πως χρειάστηκαν πάνω από επτά μήνες για την αποπεράτωση του όλου πρότζεκτ με την ομάδα της Lego Technic από την Τσεχία να χρησιμοποιεί 154 διαφορετικούς τύπους από κομματάκια που χρησιμοποιούνται ήδη σε άλλα κιτ, ενώ άλλα 20 σχεδιάστηκαν αποκλειστικά για την απίστευτη Lambo που βλέπετε στην οθόνη σας.

Αξιοσημείωτο είναι πως για πρώτη φορά χρησιμοποιήθηκαν σε μοντέλο της Lego στοιχεία με εξαγωνικό σχήμα ώστε να γίνει δυνατή η διαμόρφωση και η κατασκευή του αμαξώματος. Τα πάντα είναι βαμμένα με το αυθεντικό πράσινο χρώμα που για την περίσταση παραχώρησε η ίδια η Lamborghini. Ακόμη και τα εντυπωσιακά φωτιστικά σώματα έχουν κατασκευαστεί από κομματάκια της Lego Technic.

Και όπως γίνεται αντιληπτό τα πάνω από 400.000 κομματάκια έχουν και ένα βάρος. Το οποίο φτάνει τους 2,2 τόνους και ξεπερνά κατά πολύ το απόβαρο των 1.595 κιλών που ζυγίζει το πραγματικό αυτοκίνητο.

Αξίζει να ρίξετε μια ματιά στις φωτογραφίες και συγκεκριμένα σε αυτή που δείχνει το εσωτερικό που μας δείχνει ξεκάθαρα την πολύ ιδιαίτερη κατασκευή αυτή της μοναδικής Lamborghini που στις 6 Οκτωβρίου θα φιγουράρει στο μουσείο της ιταλικής μάρκας στην Sant’ Agata στην Μπολόνια.