Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Δεν θα πιστεύετε πόσο κοστίζει μία θέση πάρκινγκ στη Νέα Υόρκη

Newsbomb

Η οδήγηση στις μεγαλουπόλεις δεν είναι ότι πιο ευχάριστο, ενώ η εξασφάλιση χώρου στάθμευσης είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα.

Του Γιάννη Σκουφή

Το κόστος ζωής στις μεγαλουπόλεις γενικά και ειδικά στη Νέα Υόρκη έχει πλέον ξεφύγει σε πολύ υψηλά επίπεδα. Σε ακόμη υψηλότερα κινούνται οι τιμές των πολυτελών κατοικιών που ανέρχονται σε πολλά εκατομμύρια ευρώ. Και όποιος έχει να τα δώσει δε σημαίνει πως μαζί με το διαμέρισμα του θα εξασφαλίσει και μία θέση στάθμευσης σε μία από τις πιο συνωστισμένες πόλεις του πλανήτη.

Για αυτό υπάρχουν μεγάλα γκαράζ που για όσους έχουν το κάτι παραπάνω διαθέτουν και ένα πλήρως αυτοματοποιημένο σύστημα παραλαβής και τοποθέτησης του αυτοκινήτου.

Όπως θα δείτε στο βίντεο που ακολουθεί το σύστημα αναγνωρίζει κατευθείαν το αυτοκίνητο μέσω ενός πομποδέκτη και με το πάτημα ενός κουμπιού μετακινείται μέσω ενός φορείου στη θέση του αφού πρώτα οι κάμερες και αισθητήρες έχουν ελέγξει πως είναι όλα εντάξει (π.χ. να έχουν κλείσει οι πόρτες κ.α.).

Στη Νέα Υόρκη αυξάνονται συνεχώς τα ρομποτικά γκαράζ αφού προσφέρουν μέγιστη εκμετάλλευση του χώρου μιας και δεν χρειάζονται περαιτέρω μανούβρες και ελιγμοί για να μπει το αυτοκίνητο στη θέση του. Έτσι, στα ίδια τετραγωνικά μέτρα χωρούν ακόμη περισσότερα αυτοκίνητα, με τους ιδιοκτήτες των συγκεκριμένων γκαράζ να τρίβουν τα χέρια τους από τα υψηλότερα κέρδη.

Μάλιστα, τα περισσότερα από αυτά τα αυτόματα γκαράζ είναι κλεισμένα για αρκετά χρόνια και αυτό παρόλο που η τιμή τους είναι αστρονομική. Απλά να αναφέρουμε πως το κόστος τους ξεκινά από 300.000 δολάρια και ανάλογα με την περιοχή μπορεί να αγγίζει και τα διπλάσια. Αξιοσημείωτο είναι πως υπάρχει και μία μηνιαία επιβάρυνση 150 δολαρίων για την συντήρηση της κάθε θέσης.

Ακολουθήστε το Newsbomb και στο κανάλι μας στο YouTube