ΚΟΣΜΟΣ

Ισπανία: Αστυνομικοί πέταξαν αναίσθητο μετανάστη στο Μαρόκο! (vid)

Ισπανία: Αστυνομικοί πέταξαν αναίσθητο μετανάστη στο Μαρόκο! (vid)

Αίσθηση και θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει ένα βίντεο που καταγράφει Ισπανούς αστυνομικούς να ξυλοκοπούν με γκλομπ έναν επίδοξο μετανάστη από την Αφρική, πριν τον οδηγήσουν – ενώ εκείνος έχει προφανώς χάσει τις αισθήσεις του – στο έδαφος του Μαρόκου!

Το θύμα είχε προσπαθήσει την Τετάρτη, μαζί με 100 άλλους επίδοξους μετανάστες, να περάσει παράνομα την τριπλή περίφραξη, ύψους 6 μέτρων, που χωρίζει το Μαρόκο από τον ισπανικό θύλακα Μελίγια.

Η τοπική οργάνωση προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, Prodein, που τράβηξε το βίντεο, αναγνώρισε το θύμα στο πρόσωπο ενός 23χρονου άνδρα από το Καμερούν, τον Ντάνι.

Στις εικόνες, ένα μέλος της χωροφυλακής (Guardia Civil) τον χτυπά με γκλομπ, ενώ εκείνος κρέμεται από την περίφραξη στην ισπανική πλευρά.

Ο Ντάνι πέφτει εν μέσω μιας ομάδας χωροφυλάκων και παραμένει στο έδαφος χωρίς να κινείται. Λίγο μετά, οι αστυνομικοί τον μεταφέρουν, κρατώντας τον από τα χέρια και τα πόδια, στη μαροκινή πλευρά, περνώντας μια πύλη στην περίφραξη!

Ο διευθυντής της οργάνωσης Χοσέ Παλαθόν, που μαγνητοσκόπησε τη σκηνή, κατηγόρησε τους αστυνομικούς ότι έκαναν χρήση «υπέρμετρης βίας».

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο συγκεκριμένος επίδοξος μετανάστης «έπρεπε να λάβει ιατρική βοήθεια».

«Όλο αυτό είναι εντελώς παράνομο. Αυτό συνιστά περιφρόνηση στο νόμο, το ήθος και την ηθική», δήλωσε ο Παλαθόν στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Μία εκπρόσωπος Τύπου της αντιπροσωπείας της κυβέρνησης στη Μελίγια, η Ιρένε Φλόρες, δήλωσε ότι ο μετανάστης δεν τραυματίστηκε, όμως πρόβαλε «παθητική αντίσταση» στους αστυνομικούς.

Η κυβέρνηση πάντως αμφισβητεί ότι οι μετανάστες που περνούν παράνομα την περίφραξη βρίσκονται ήδη στην ισπανική επικράτεια, ενώ κρίνει ότι έχει το δικαίωμα να τους επαναπροωθεί πίσω στο Μαρόκο.

«Η Guardia Civil τήρησε σχολαστικά το νόμο», τόνισε η Φλόρες στο Γαλλικό Πρακτορείο, συμπληρώνοντας: «Εμείς δε θεωρούμε ότι πρόκειται για απέλαση, αλλά για επαναπροώθηση στα σύνορα».

Παρόλα αυτά, τα κόμματα της αντιπολίτευσης επέκριναν το κυβερνών κόμμα για το περιστατικό της Τετάρτης, κατηγορώντας το ότι δεν δίνει σαφείς εντολές στους συνοριοφύλακες.

«Πρόκειται για ένα νέο παράδειγμα μιας απόλυτα απαράδεκτης συμπεριφοράς των δυνάμεων επιβολής της τάξης και απάνθρωπης μεταχείρισης», δήλωσε ο εκπρόσωπος του κόμματος «Ενωμένη Αριστερά» (Izquierda Unida, IU), Ζουάν Κοσκουμπιέλα.

Διαβάστε ακόμα:

Η NASA κατέγραψε UFO στο διάστημα; (vid)

Βέλγιο: Νήπια έπαιζαν με αμφεταμίνες σε βρεφονηπιακό σταθμό!

Συναγερμός και στο Πεντάγωνο λόγω Έμπολα!

Ρωσία: Αυτή θα είναι η μεγαλύτερη φυλακή της Ευρώπης (pics)

Γερμανίδα πήγε τον 8χρονο γιο της να πολεμήσει με τους τζιχαντιστές!

Καμία συμφωνία με την Μπόκο Χαράμ για την απελευθέρωση των μαθητριών

Κομπάνι: O Μίκης Θεοδωράκης εμψυχώνει τους Κούρδους μαχητές! (vid+pics)