ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Δίκη Χρυσής Αυγής - Ποινές: Εξαίρεση του δικαστηρίου ζήτησε ο Λαγός – Διακοπή για μισή ώρα

Δίκη Χρυσής Αυγής - Ποινές: Εξαίρεση του δικαστηρίου ζήτησε ο Λαγός – Διακοπή για μισή ώρα

Δίκη Χρυσής Αυγής: Εξαίρεση του δικαστηρίου ζήτησε ο Λαγός – Διακοπή για μισή ώρα

Την εξαίρεση του δικαστηρίου ζήτησε ο ανεξάρτητος πλέον ευρωβουλευτής, Γιάννης Λαγός, ο οποίος είχε εκλεγεί με την Χρυσή Αυγή. Μετά την εξέλιξη αυτή η δίκη διεκόπη για μισή ώρα.

Στην αίθουσα αναμένεται ο δικηγόρος του Γιάννη Λαγού, Κωνσταντίνος Πλεύρης προκειμένου να αναλύσει την ένστασή του.

Ο Λαγός στην ένστασή του κατήγγειλε πολιτικες παρεμβασεις ακόμα και του ίδιου του Πρωθυπουργού και πως στη διαδικασία παραβιάστηκε το τεκμήριο αθωότητάς του.

Ειδικότερα ο Γιάννης Λαγός ανέφερε στο δικαστήριο: «Κάνω αίτημα εξαίρεσης του δικαστηρίου για καταπάτηση του τεκμηρίου αθωότητας και προκατάληψη. Ο πρωθυπουργός της χώρας παρενέβη με άμεσο και έμμεσο τρόπο. Υπάρχουν στοιχεία για όλα αυτά».

Δείτε την gallery:

Ο Γιάννης Λαγός έφτασε στο Εφετείο λίγο μετά τις 10:00 το πρωί. Ένα τζιπ στο οποίο επέβαινε έκανε βόλτες γύρω από το Εφετείο και τελικά μπήκε από το υπόγειο πάρκινγκ. Ο ανεξάρτητος πλέον ευρωβουλευτής, ο οποίος είχε εκλεγεί με την Χρυσή Αυγή, βγήκε από την άλλη μεριά και μιλούσε στο τηλεφωνο για αρκετή ώρα, πιθανότατα με τον δικηγόρο του.

Κανένα ελαφρυντικό στα 7 ηγετικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης

Κανένα ελαφρυντικό δεν αναγνωρίστηκε στη διευθυντική ομάδα της Χρυσής Αυγής και συγκεκριμένα στους Νίκο Μιχαλολιάκο, Ηλία Κασιδιάρη, Ιωάννη Λαγό, Χρήστο Παππά, Ηλία Παναγιώταρο, Γιώργο Γερμενή και Αρτέμη Ματθαιόπουλο.

Ένταση στο Εφετείο - 12 προσαγωγές

Καβγάς μελών του ΠΑΜΕ με υποστηρικτές της ΧΑ έξω από το Εφετείο - Πλησιάζει η ώρα των τελικών αποφάσεων και η ανακοίνωση των ποινών στη δίκη της Χρυσής Αυγής, η οποία κρίθηκε ομόφωνα ότι είναι εγκληματική οργάνωση – Απαγορεύτηκε η συγκέντρωση συμπαράστασης στους ενόχους - Στο Εφετείο έφτασε λίγο μετά τις 9.40 το πρωί, η Μάγδα Φύσσα.

Ένταση επικράτησε λίγο μετά τις 9:30 το πρωί έξω από το Εφετείο όπου εκδικάζεται η δίκη της Χρυσής Αυγής ανάμεσα σε μέλη του ΠΑΜΕ και υποστηρικτές της ΧΑ.

Αφορμή αποτέλεσε η ρίψη καφέδων από τη μια στην άλλη πλευρά.

Άμεση ήταν η παρέμβαση των ομάδων των ΜΑΤ που τοποθετήθηκαν ανάμεσα στις δύο ομάδες. Στην συνέχεια έγιναν 12 προσαγωγές.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Και σήμερα από νωρίς το πρωί ισχύουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή γύρω από το Εφετείο.

Δεν επιτρέπεται η στάση – στάθμευση και σταδιακά από τις 5:00 η κυκλοφορία των οχημάτων, στις εξής οδούς:

  • Λουκάρεως, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Κεδρηνού και της Λ. Αλεξάνδρας.
  • Δέγλερη, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Κεδρηνού και της Λ. Αλεξάνδρας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Δέκα χρόνια Newsbomb.gr: Δέκα χρόνια επιτυχίες και αποκαλύψεις