ΕΛΛΑΔΑ

Ιερά Σύνοδος: «Ναι» στα εμβόλια κατά του κορονοϊού - «Η Εκκλησία εμπιστεύεται την ιατρική κοινότητα»

Ιερά Σύνοδος: «Ναι» στα εμβόλια κατά του κορονοϊού - «Η Εκκλησία εμπιστεύεται την ιατρική κοινότητα»
ΑΠΕ/ΜΠΕ

Τι αναφέρει εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου για το θέμα του εμβολιασμού. Μία μέρα νωρίτερα η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, αναφέρθηκε στον ρόλο των λειτουργών της εκκλησίας, ώστε να δοθεί ώθηση ώστε να υποχωρήσουν οι φόβοι των πιστών και να προχωρήσουν στον εμβολιασμό.

Να επωφεληθούν της παροχής του εμβολίου κατά του κορονοϊού από την επιστήμη, καλεί η εκκλησία τους πολίτες, διευκρινίζοντας πως «το εμβόλιο δεν έρχεται σε καμία αντίθεση με την Αγιογραφική, Πατερική και Κανονική Διδασκαλία της Αγίας μας Εκκλησίας».

Σε εγκύκλιο που εξέδωσε σχετικά η Ιερά Σύνοδος, αναφέρεται μεταξύ άλλων:

«Η Εκκλησία εμπιστεύεται την επιστημονική κοινότητα των ιατρών, η οποία νυχθημερόν αγωνίζεται για την απαλλαγή των ανθρώπων από την θανατηφόρο πανδημία. Με τον φωτισμό του Θεού και την επίμονη προσπάθεια των επιστημόνων ιατρών, η ανθρωπότητα έχει πλέον στη διάθεση της το εμβόλιο, το οποίο είναι ικανό να υψώσει το τείχος στην εξάπλωση της πανδημίας».

Υπενθυμίζεται, ότι τη Δευτέρα, κατά την επίσημη ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας και την εξέλιξη του εμβολιαστικού προγράμματος, η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι «ο ρόλος των λειτουργών της εκκλησίας θα δώσει μία ώθηση ώστε να υποχωρήσουν οι φόβοι των πιστών και να προχωρήσουν στον εμβολιασμό». «Η Εκκλησία στηρίξει από την πρώτη στιγμή την προσπάθεια του εμβολιασμού», τόνισε η κυρία Θεοδωρίδου.

Απαντώντας δε στο ερώτημα, «εάν είναι ηθικά αποδεκτό να χορηγούνται εμβόλια που προέκυψαν μετά από την χρήση εμβρυικών κυττάρων, από κυήσεις που διεκόπησαν», η κυρία Θεοδωρίδου έκανε ξεκάθαρο ότι «κανένα από τα εμβόλια δεν περιέχει εμβρυικά κύτταρα, επομένως δεν τίθεται ζήτημα χριστιανικής ηθικής».

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: «Εκκλησία και Επιστήμη είναι υποχρεωμένοι να συνεργαστούν»

Στην ανάγκη συνεργασίας Εκκλησίας και Επιστήμης αναφέρθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος κατά την τιμητική εκδήλωση προς το πρόσωπό του από το Δήμο Λεβαδέων τονίζοντας πως «όσοι πολεμάνε Θρησκεία και Επιστήμη είναι σε λανθασμένο δρόμο. Η Θρησκεία και η Επιστήμη έχουν τον χώρο τους και έχουν την δυνατότητα να συνεργαστούν. Άλλωστε είναι υποχρεωμένοι σε αυτήν την συνεργασία».

Η εκδήλωση απονομής του Χρυσού Κλειδιού της πόλης των Λεβαδέων στον Αρχιεπίσκοπο πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα το βράδυ στην περιοχή της Κρύας.

Σύμφωνα με το ecclesia.gr, ο Αρχιεπίσκοπος εξέφρασε την χαρά και την συγκίνησή του για την τιμητική αυτή διάκριση, ενώ αναφέρθηκε στην αξία της συνεργασίας. Τόνισε πως τα σημαντικά έργα που έχουν γίνει στην Βοιωτία, από την εποχή που ήταν Μητροπολίτης Θηβών, είναι αποτέλεσμα συνεργασίας όλων των φορέων. Ο Αρχιεπίσκοπος με αφορμή τις προηγούμενες ομιλίες αναφορικά με τα κοινωνικά έργα της τοπικής Εκκλησίας αναφέρθηκε στους ρόλους Επιστήμης και Εκκλησίας και σημείωσε πως χρειάζεται σύζευξη.

«Όσοι πολεμάνε Θρησκεία και Επιστήμη είναι σε λανθασμένο δρόμο» υπογράμμισε ο Αρχιεπίσκοπος και συμπλήρωσε πως «και η Θρησκεία και η Επιστήμη έχουν τον χώρο τους και έχουν την δυνατότητα να συνεργαστούν. Άλλωστε είναι υποχρεωμένοι σε αυτήν την συνεργασία». Αναφέρθηκε στον στενό συνεργάτη του π. Αδαμάντιο Αυγουστίδη, ο οποίος ήταν ο πρώτος που «έφερε σε συνάντηση αυτούς τους δύο χώρους και σήμερα συνεργάζονται άριστα». Επεσήμανε, ακόμη, ότι «η Εκκλησία δεν μάχεται την Επιστήμη, αλλά ούτε και η σωστή Επιστήμη μάχεται την Πίστη».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μπέζος: Πέταξε στο διάστημα ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου - Σταθμός για τον διαστημικό τουρισμό