Κωσταντίνος Πολυχρονόπουλος: H φιλοσοφία στη οποία στηρίχτηκε και γιγαντώθηκε ο «Άλλος Άνθρωπoς»
O Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος
Πηγή: Instagram
ΕΛΛΑΔΑ

Ο άλλος… άνθρωπος Κωσταντίνος Πολυχρονόπουλος: Η άνοδος και η πτώση

O Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος έγινε γνωστός από τη δωρεάν προσφορά φαγητού σε πρόσφυγες και ανέργους, διακρίθηκε για τη δράση του από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αλλά πλέον κατηγορείται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης

«Δεν είμαι ούτε υπάλληλός σου, ούτε το ξέπλυμα της δικής σου συνείδησης», έλεγε ο δημιουργός της κοινωνικής κουζίνα που τώρα ελέγχεται ο ίδιος από τις αρμόδιες Αρχές για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και απάτη.

Το 2011 ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος λαμβάνει μια πρωτοβουλία κοινωνικής αλληλεγγύης που άλλαξε τη ζωή πολλών ανθρώπων. Στο τιμόνι της κοινωνικής κουζίνας ο «Άλλος Άνθρωπος» βρισκόταν ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος ο οποίος το 2009 απολύθηκε, έπειτα από 25 χρόνια, από την πολυεθνική όπου εργαζόταν.

Στην ηλικία των 45 ετών βρέθηκε χωρίς δουλειά σε μια περίοδο που η οικονομία της χώρας διαλυόταν. Πριν απολυθεί εργαζόταν ως στέλεχος πολυεθνικής εταιρείας, έχοντας πολύχρονη προϋπηρεσία στην επικοινωνία, τη διαφήμιση και το μάρκετινγκ. Εκείνη την περίοδο ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος δεν είχε την εικόνα που γνωρίσαμε. Φορούσε γραβάτες, διέμενε σε ακριβά ξενοδοχεία, οδηγούσε πολυτελή αυτοκίνητα. «Είχα Ζ3 αμάξι, μετά πήρα το Ζ4, ήμουν κουστουμαρισμένος με γραβάτες. Με πολυτελή αυτοκίνητα και πεντάστερα ξενοδοχεία», είχε αναφέρει ο ίδιος σε συνέντευξή του.

Έμεινε 1,5 χρόνο άνεργος, επέστρεψε στο πατρικό του σπίτι και έμεινε εκεί για έξι μήνες. Αφορμή να αλλάξει αυτό ήταν δύο παιδιά που έψαχναν στα σκουπίδια και μάλωναν για το πεταμένο φαγητό. Η σκηνή τον ταρακούνησε και τον οδήγησε σε μια απόφαση που θα άλλαζε τόσο την δική του ζωή όσο και των ανθρώπων που θα τον συναντούσαν.

Δημιούργησε την «Κοινωνική Κουζίνα – Ο Άλλος Άνθρωπος» και μαζί με εθελοντές καθημερινά γύριζαν σε γειτονιές της Αθήνας και μαγείρευαν για τον κόσμο. Ανάλογα τις προμήθειες που είχαν συγκεντρώσει έβγαζαν και το μενού.

Ο «Άλλος Άνθρωπος» στην αρχή έβγαζε ένα μικρό εισόδημα της τάξης των 30-50 ευρώ μηνιαίως. Τα έσοδα αυτής της δράσης ήταν από εθελοντές. Μερικοί από αυτούς ήταν άνθρωποι που εργάζονται στις υπαίθριες λαϊκές αγορές. Έτσι λοιπόν στο Μεταξουργείο και συγκεκριμένα στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου 122 και Αρτεμισίου 28 έφτιαξαν το «Σπίτι του Άλλου Ανθρώπου», ένα χώρο που μπορούσαν όσοι είχαν ανάγκη να φάνε, να κάνουν μπάνιο, να πλύνουν τα ρούχα τους και να έχουν κάπου να ανταλλάξουν έναν καλό λόγο.

«Η ζωή μου ξαναξεκίνησε το 2011. Πέθανα το 2009 και ξαναγεννήθηκα το 2011. Εγώ και ο άλλος άνθρωπος είμαστε ένα», είχε πει.

«Το πρώτο μαγείρεμα έγινε με τέσσερα ευρώ της μάνας μου γιατί δεν είχα εγώ», είχε πει τότε. Κι από αυτό το γεύμα με δανεικά 4 ευρώ, ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος βρέθηκε μέσα σε λίγα χρόνια να έχει μοιράσει εκατομμύρια μερίδες.

«Μην ξεχνάμε ότι 17 εκατομμύρια μερίδες φαΐ στην ξεφτίλα, 50 λεπτά την μερίδα είναι γύρω στα 8.500.000 ευρώ. Είναι τεράστιο το νούμερο και μιλάω μόνο για το φαγητό. Δεν μιλάω για τίποτε άλλο, ούτε για την βενζίνη, ούτε το νοίκι, ούτε για τα ρεύματα», αυτά είχε πει πριν από 1 χρόνο, όσο δηλαδή η Αρχή Διαφάνειας είχε στο μικροσκόπιο τα οικονομικά της κοινωνικής κουζίνας με το πόρισμα να βγάζει εν τέλει μια τρύπα 600.000 ευρώ.

Η κοινωνική κουζίνα με «καπετάνιο» τον Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο είχε ταξιδέψει στην Τουρκία μετά τους φονικούς σεισμούς προκειμένου να βοηθήσει τους πληγέντες. Μεταξύ άλλων είχε μοιράσει είδη για βρέφη, ζεστά ρούχα, τρόφιμα, θερμαντικά μέσα αλλά και σκηνές στους σεισμόπληκτους.

Επιπλέον τον Μάρτιο του 2022, ο «Άλλος Άνθρωπος» έφυγε φορτωμένος προμήθειες για την Ουκρανία.

Οι επώνυμοι που στήριξαν την κοινωνική κουζίνα

Αρκετοί διάσημοι Έλληνες έχουν σταθεί στο πλευρό του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου βοηθώντας στη δράση του να μαγειρέψουν για συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη.

Από τον Γιώργο Μαζωνάκη μέχρι τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη, πολλοί έχουν βρεθεί στην κοινωνική κουζίνα του «Άλλου Ανθρώπου» για να βοηθήσουν. Εκεί έχουν βρεθεί η chef Γωγώ Δελογιάννη, η Μάγδα Φύσσα, αλλά και ο trapper Light.

Τον Νοέμβριο του 2020, κατά τη διάρκεια της καραντίνας, λόγω του κορονοϊού, είχε δημιουργηθεί μία παρεξήγηση μεταξύ του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου και της Δήμητρας Γαλάνη. Τότε ο ιδρυτής του Άλλου Ανθρώπου, χωρίς να κατονομάσει την τραγουδίστρια άφησε αιχμές ότι έστειλε την αστυνομία σε διανομή συσσιτίου για να την σταματήσει.

«Λυπάμαι για τον εαυτό σου Δ.Γ που σε ενοχλεί η εικόνα ταλαιπωρημένων ανθρώπων και όχι ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι ταλαιπωρημένοι γιατί δεν υπάρχουν άλλες δομές ανοιχτές για να τους δώσουν ένα πιάτο φαγητό. Κρίμα τα τραγούδια που σου έδωσαν άνθρωποι να τραγουδήσεις», είχε γράψει τότε ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος στο Facebook.

Η ανάρτησή του προκάλεσε κύμα αρνητικών σχολίων εις βάρος της Δήμητρας Γαλάνη. Εκείνη απάντησε μέσω δικής της ανάρτησης στο Facebook «Διαβάζοντας όσα έχουν γραφτεί τις τελευταίες ώρες στα social media θα ήθελα να τοποθετηθώ για να κλείσει αυτό το θέμα οριστικά και να αποφευχθούν οι παρανοήσεις.
Σήμερα το μεσημέρι, βγαίνοντας με το αυτοκίνητο για να πάω στον γιατρό μου, συνάντησα περισσότερα από 80 άτομα συγκεντρωμένα στην γωνία έξω από το σπίτι μου. Άλλοι ήταν σε σειρά και άλλοι ήταν μαζεμένοι σε μικρές παρέες. Ρώτησα μία κοπέλα για το τί συμβαίνει και με ενημέρωσε ότι η ίδια ήταν εθελόντρια και ότι στην απέναντι γωνία γινόταν διανομή συσσιτίου. Έκανα την βόλτα του τετραγώνου και διαπίστωσα ότι η ουρά αυτή είχε μεγαλώσει πολύ και γι’αυτό επέστρεψα στο αρχικό σημείο όπου βρήκα μία άλλη εθελόντρια και την ενημέρωσα για αυτό που μόλις είχα δει, ότι δηλαδή επειδή είναι στενός ο δρόμος είχε μαζευτεί πολύς κόσμος και είχε δημιουργηθεί συνωστισμός. Της πρότεινα λοιπόν να τοποθετήσει την ουρά κατά μήκος της Μεγάλου Αλεξάνδρου που είναι μεγαλύτερος και φαρδύτερος δρόμος για να δημιουργηθεί μία μεγαλύτερη και σωστή ουρά. Μου απάντησε ότι γνώριζε πως αυτό ήταν πρόβλημα και ότι προσπαθούσε να βρει λύση. Της είπα ότι όντως πρέπει να διευθετηθεί το θέμα και έφυγα για το ραντεβού μου. Από εκεί και πέρα εγώ δεν έχω καμία σχέση με οτιδήποτε έχει συμβεί. Σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας.
», είχε γράψει η Δήμητρα Γαλάνη.

Όταν βραβεύτηκε από την Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος το 2015 ανακηρύχτηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο «Ευρωπαίος Πολίτης της Χρονιάς», όμως αρνήθηκε να παραλάβει το βραβείο λέγοντας πως είναι ντροπή να βραβευτεί από εκείνους που δημιούργησαν την παγκόσμια ανθρωπιστική και μεταναστευτική κρίση.

Τον Σεπτέμβριο του 2023 στο Προεδρικό Μέγαρο, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, τίμησε τον Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο για την κοινωνική του δράση και την προσφορά του προς τον συνάνθρωπο.

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου είχε ευχαριστήσει τον ιδρυτή της κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος» και είχε υπογραμμίσει ότι η δράση του προσδίδει στην κοινωνική συνύπαρξη ουσιαστικό περιεχόμενο και λειτουργεί ως παράδειγμα, ενώ προέτρεψε όλα τα πρόσωπα που τίμησε, να συνεχίσουν το σημαντικό τους έργο, με την ίδια πίστη και επιμονή.

Το πάθος του για τον τζόγο που τον έβαλε στο «μάτι του κυκλώνα»

Ο άνθρωπος που φαινόταν άγιος μέσα σε μία ημέρα μπήκε στο στόχαστρο και τη δίνη των αποκαλύψεων καθώς το πόρισμα της Αρχής για το Ξέπλυμα Χρήματος τον καλεί να δώσει εξηγήσεις σχετικά με υπέρογκα ποσά από δωρεές, που πέρασαν από ατομικούς λογαριασμούς συγγενικών του προσώπων και κατέληξαν στον τζόγο.

Συγκεκριμένα ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος, ελέγχεται για απάτη ύψους 600.000 ευρώ. Μάλιστα ερευνώνται οι τραπεζικοί λογαριασμοί που διαχειριζόταν. Από το 2020 και για δύο χρόνια, έμπαιναν χρήματα σε λογαριασμό της μητέρας του, που υπήρχε στην ιστοσελίδα της οργάνωσης και από τον Ιούνιο του 2022 μέχρι τον Ιανουάριο του 2023, σε ακόμα έναν, στο όνομα του κουνιάδου του.

To πάθος του «Άλλου Ανθρώπου» με τον τζόγο, άρχισε να ξετυλίγει ένα κουβάρι από μυστικά, με τον ίδιο να μην επιβεβαιώνει αλλά και να μη διαψεύδει τα όσα λέγονται για αυτόν και τα «φρουτάκια».

Όσοι τον συναντούσαν στα πρακτορεία ήξεραν πως το αγαπημένο του παιχνίδι είναι τα «διαμάντια». «Του έλεγαν συγχαρητήρια και από την άλλη τον ρωτούσαν έβγαλες κάνα διαμάντι. Ήταν το αγαπημένο του ‘’διαμάντι’’. Έχει ένα πάθος. Τα πάθη είναι τρία. Ναρκωτικά, οινόπνευμα και τζόγος», είπε ένας θαμώνας καταστήματος με τυχερά παιχνίδια.

Σημειώνεται ότι 600.000 ευρώ φαίνεται να μπήκαν σε παικτικούς λογαριασμούς, ο Κώστας Πολυχρονόπουλος είχε δηλώσει πως ο λόγος που έμπαιναν σε αυτούς τους λογαριασμούς ήταν για να μπορεί να γίνει ανάληψη περισσοτέρων μετρητών καθώς στους άλλους δεν μπορούσε να γίνει λόγω ορίου.

«Είμαι καθαρός, διάφανος, ποτέ δεν έπαιξα τα χρήματα του κόσμου στα φρουτάκια», λέει ο δικηγόρος του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου, μιλώντας στο OPEN, απαντώντας στις κατηγορίες για ξέπλυμα μαύρου χρήματος που βαραίνουν τον πελάτη του.

Ο ίδιος ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος υποστηρίζει ότι έχει πέσει από τα σύννεφα με τις αποκαλύψεις. Η Δικαιοσύνη, όμως, θα απαντήσει...

Μάλιστα έχουν εντοπιστεί επιπλέον λογαριασμοί, στους οποίους πολίτες κατέθεταν χρήματα για την κοινωνική κουζίνα και μένει να φανεί τι απέγιναν. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες οι λογαριασμοί που ελέγχονται για την υπόθεση του «Άλλου Ανθρώπου» είναι τέσσερις ενώ από το 2020 έχουν περάσει πάνω από 1 εκατ. ευρώ. Μάλιστα τα μισά χρήματα μεταφέρθηκαν σε «παικτικούς λογαριασμούς» του Πολυχρονόπουλου.

Ο επικεφαλής του «Άλλου Ανθρώπου» σύμφωνα με πληροφορίες του Mega έπαιζε τεράστια ποσά σε τυχερά παιχνίδια. Μάλιστα σύμφωνα με στοιχεία τζόγαρε ως και 10.000 ευρώ την ημέρα. Στο PAYPAL του «Άλλου Ανθρώπου» υπήρχαν συνολικές καταθέσεις 90.000 ευρώ. Οι 60.000 φέρονται να πήγαν σε τυχερά παιχνίδια και τα 30.000 «τραβήχτηκαν».

Οι ελεγκτικές Αρχές ερευνούν τις διαδρομές του χρήματος από δωρεές εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ που διακινούσε ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος ως «Άλλος Άνθρωπος» μέσω λογαριασμών συγγενικών του προσώπων και ίσως μιας εταιρείας μυστήριο.

Η υπερασπιστική γραμμή του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου

«Ο κ. Πολυχρονόπουλος έχει δηλώσει κατηγορηματικά ότι κανένα ποσό από τον “Άλλο Άνθρωπο” δεν πήγαινε σε τυχερά παιχνίδια» δήλωσε ο δικηγόρος του Αλέξανδρος Κατσιφός μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, κάποιοι προσπαθούν να εμπλέξουν την ιδιωτική ζωή του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου με αυτή του «Άλλου Ανθρώπου».

Μάλιστα όπως είπε ο κ. Κατσιφός, δεν προκύπτει μέχρι στιγμή πως ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος έπαιζε μεγάλα ποσά σε τυχερά παιχνίδια.

«Υπάρχει υπόνοια ότι τα ποσά είναι μεγάλα, δεν τα έχουμε δει τα ποσά, δεν ξέρουμε», είπε και υπογράμμισε ότι ο κ. Πολυχρονόπουλος δεν είχε εισοδήματα από εργασία. «Η μόνη του απασχόληση ήταν στον Άλλον Άνθρωπο».

Σχετικά με το γεγονός πως τα χρήματα για τη δομή έμπαιναν σε λογαριασμούς συγγενικών του προσώπων ο κ. Κατσιφός ανέφερε: «Ελέγχεται γιατί δεν είχε κάνει ερανικούς λογαριασμούς και γιατί δεν λειτουργούσε αυτή τη δομή με έναν πιο νομότυπο τρόπο. Πράγματι χρησιμοποιούσε καλώς ή κακώς αυτούς τους τραπεζικούς λογαριασμούς προσώπων εμπιστοσύνης του, που ήξερε ότι συμμετέχουν και συμμερίζονται το όραμα και τις ιδέες του και που δεν θα τα καταχραστούν για προσωπικούς λόγους».

«Δίνει τρόφιμα σε οικογένειες, πληρώνει ενοίκια», λέει ο άνδρας που τον γνώριζε

Την άποψη του για όσα ακούγονται για τον Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο κατέθεσε στο Newsbomb.gr ο κ. Ερμής, ένας από τους ανθρώπους που έχουν βοηθηθεί από τον «Άλλο Άνθρωπο».

Σύμφωνα με όσα ανέφερε: «Εμένα ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος με έχει ευεργετήσει. Είναι ένας άνθρωπος που δίνει. Του ζητάς πέντε σου δίνει δέκα. Υπάρχουν πολλά συμφέροντα. Από την στιγμή που είναι καταγγελίες γιατί δεν πάνε στον εισαγγελέα να δούμε τι συμβαίνει; Πήγε στην πλατεία Γεωργίου στην Πάτρα προχθές και είπε αν υπάρχει ένταλμα να έρθετε να με συλλάβετε. Δεν έχει κάτι να φοβηθεί».

Από την πλευρά του ο κ. Γιώργος ένας από τους εθελοντές των δράσεων της κοινωνικής κουζίνας ανέφερε μιλώντας στο Newsbomb.gr: «Εγώ το μόνο που έχω δει είναι ότι ο άνθρωπος βοηθάει. Και πολλούς μάλιστα. Δίνει τρόφιμα σε οικογένειες, πληρώνει ενοίκια. Όλα αυτά που ακούγονται κάποιος τα έχει βγάλει για κάποιο σκοπό. Εμάς δεν μας αφορούν αυτά. Ήμαστε για άλλη δουλειά εδώ. Επίσης δεν τον έχω δει ποτέ να μπαίνει στο πρακτορείο. Άλλους έχω δει, αυτόν όχι».

Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος: «Έχω πέσει από τα σύννεφα με όσα λέγονται εναντίον μου»

Μιλώντας στο STAR, o Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος, ξεκαθάρισε ότι δεν έχει παίξει ποτέ χρήματα του «Άλλου Ανθρώπου» σε τζόγο. Μάλιστα ξεκαθάρισε ότι η αλήθεια θα φανεί.

«Τα χρήματα του "Άλλου Ανθρώπου" πήγαιναν όλα στον "Άλλο Άνθρωπο", δεν έχω πάρει ούτε δέκα σεντς» είπε ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος και τόνισε πως «η αλήθεια θα φανεί» για τη διαχείριση των χρημάτων που έμπαιναν στους λογαριασμούς της μητέρας και του γαμπρού του.

«Έχω πέσει από τα σύννεφα με όσα λέγονται εναντίον μου. Δεν το περίμενα ποτέ ότι μετά από 13 χρόνια δράσης θα βρισκόμουν σε αυτή τη θέση και απολογούμενος». Όσο για τους λογαριασμούς είπε ότι «ήταν ατομικοί από την αρχή της δράσης του «"Άλλου Ανθρώπου" και ήταν αναρτημένοι με iBAN και ονοματεπώνυμο, για όσους ήθελαν να βάλουν χρήματα. Αν ήθελαν».

Σχολιάζοντας τη δήλωση του γαμπρού του, δηλαδή ότι δεν του άρεσε να μπαίνουν ξένα χρήματα στον λογαριασμό του, ο Πολυχρονόπουλος απάντησε: «Καλά έκανε και το είπε. Απλά όταν μου έδωσε την κάρτα ήξερε πολύ καλά ότι αυτά τα λεφτά θα έμπαιναν για να βοηθήσουμε τους ανθρώπους από τον σεισμό στην Τουρκία».

Όσο για το αν εκείνος έχει τραπεζικό λογαριασμό, απάντησε με νόημα: «Δεν έχω ούτε θυρίδες, ούτε ομόλογα ούτε παπάκι. Όλα τα χρήματα που πήρα πήγαν στον "Άλλο Άνθρωπο. Ούτε 10 σεντς δεν έχω πάρει για εμένα. Για ποια εγκληματική οργάνωση μου λέτε τώρα;».

Όσο για το πόρισμα της Αρχής της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες είπε «δεν έχω καταλάβει καν τι γράφει. Το μόνο που ξέρω είναι πως όταν χτυπάτε εμένα, τότε χτυπάτε τον "Άλλο Άνθρωπο"».

Κλείνοντας είπε: «Η αλήθεια θα φανεί παιδιά. Και χαίρομαι πολύ για αυτό».

Τι λένε εθελοντές της κοινωνικής κουζίνας

«Το να μην μοιράζονται όλα τα τρόφιμα στους ανθρώπους που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το σπίτι του ”Άλλου Ανθρώπου” και περίμεναν να πάρουν από μία σακούλα με τα βασικά είδη διατροφής, δεν τα πήραν όλοι και κάποια άλλα τα πήραν οι οικείοι του. Οι υπόλοιπες σακούλες που ήταν να διανεμηθούν, δεν μοιράστηκαν στον κόσμο σε όλους, πήραν κάποιοι. Ειπώθηκε ότι τελείωσαν ενώ υπήρχαν μέσα. Αυτό που μου έκανε πολύ αρνητική εντύπωση ήταν ο τρόπος που μίλησε στους ανθρώπους γιατί καταλαβαίνετε ότι μιλάμε για ανθρώπους που είχαν συγκεντρωθεί. Είναι άστεγοι, χρήστες», ανέφερε εθελόντρια της κοινωνικής κουζίνας στο Mega.

«Το ταξίδι στην Τουρκία, αυτό ήταν το μεγαλύτερο αγκάθι. Συγκεντρώνονταν χρηματικά ποσά, είχαν βγει οι λογαριασμοί και οι PayPal και της ζητούσαν να μπουν χρήματα για να βοηθήσουν όσους ανθρώπους θα πήγαιναν ως εθελοντές, να καλύψουμε τα έξοδά τους, τη διαμονή, τη διατροφή, απόλυτα λογικό. Ο καθένας έβαζε ό,τι ήθελε, το τελικό ποσό που συγκεντρώθηκε αυτό που ξέρω εγώ είναι 100.000 ευρώ σε μία PayPal. Αυτά τα χρήματά δεν ξέρω που πήγαν αλλά παρόλο που μάθαμε ότι ήταν 100.000 ευρώ. Εξακολουθούσε να ζητάει λεφτά από τους εθελοντές για να πληρώσουν τα εισιτήρια τους. Τότε διαμαρτυρήθηκαν και είπαν ‘’Μα είναι δυνατόν; Αφού υπάρχουν χρήματα για να βάλουμε χρήματα και να πάμε για να πληρώσουμε τη διαμονή και τη διατροφή μας αφού μπορούσαμε να τα καλύψουμε», ανέφερε.

«Δεν πιστεύω πως ισχύουν οι κατηγορίες. Πιστεύω πως το μεμπτό την υπόθεση είναι η λογιστική διαφάνεια», ανέφερε η Χρυσάνθη Σκλαβουνάκη, εθελόντρια κοινωνικής κουζίνας.

Σε ποιους λογαριασμούς έμπαιναν οι δωρεές

Σε κάθε ανάρτηση δίνεται η δυνατότητα καταβολής χρημάτων μέσω PayPal και σε λογαριασμό φυσικού προσώπου.

-Από το 2020 έως Μάρτιο 2022 σε τραπεζικό λογαριασμό της μητέρας του κ. Πολυχρονόπουλου. Από Μάρτιο 2022 έως και Ιούνιο 2022 σε τραπεζικό λογαριασμό γυναίκας με τα αρχικά Β.Κ.,

-Μόνο τον Μάρτιο 2022 σε τραπεζικό λογαριασμό άνδρα με τα αρχικά Μ.Γ., βοήθεια για την Ουκρανία,

-Ιούνιος 2022 έως και Ιανουάριο 2023 στον κουνιάδο του Π.Τ.,

-Μόνο στις 9 Σεπτεμβρίου σε διαφορετικό λογαριασμό του κουνιάδου του Π.Τ.,

– Ιανουάριος 2023 έως και Ιούλιο 2023 σε γυναίκα με τα αρχικά να είναι Α.Κ. (ίδιο επίθετο με γυναίκα από Μάρτιο – Ιούνιο 2022),

-Ιούλιος 2023 έως και σήμερα της μητέρας του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου.

Δείτε όλο το Weekend Edition εδώ