ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φονική κακοκαιρία στη Χαλκιδική – Πέτσας: Άμεσα τα μέτρα αποκατάστασης των ζημιών (vid)

Φονική κακοκαιρία στη Χαλκιδική – Πέτσας: Άμεσα τα μέτρα αποκατάστασης των ζημιών (vid)
EUROKINISSI

Ενημέρωση για τις συνέπειες της φονικής κακοκαιρίας στη Βόρεια Ελλάδα, για τις αποζημιώσεις καθώς και για την τρέχουσα κατάσταση της περιοχής πραγματοποίησε το πρωί της Πέμπτης (11/07) ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο Στέλιος Πέτσας ανέφερε ότι η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας είχε προειδοποιήσει από το απόγευμα της Τετάρτης (10/07), σε τέσσερις γλώσσες, για τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώθηκε αμέσως για τη θεομηνία στη Χαλκιδική και έδωσε οδηγίες για την αποστολή κλιμακίου από τους αρμόδιους υπουργούς. Ενημερώθηκε, επίσης, άμεσα από τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια για τον αριθμό των νεκρών, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Θα υπάρξουν άμεσα μέτρα αποκατάστασης των ζημιών και επούλωσης, είπε ο Παναγιώτης Πέτσας. Το πρόβλημα ηλεκτροδότησης που παρουσιάζεται στην περιοχή έχει σχέση με την υψηλή τάση. Το αργότερο μέχρι το Σάββατο θα έχουν αποκατασταθεί τα προβλήματα ηλεκτροδότησης, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Επισήμανε ότι δεν λειτουργεί ο αριθμός έκτακτης ανάγκης 112, για να προσθέσει ότι αύριο, Παρασκευή (12/07) θα πραγματοποιηθεί ειδική σύσκεψη με τους εκπρόσωπους των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας και πιλοτική δοκιμή.

Οι ξένες πρεσβείες έχουν ενημερωθεί για τους νεκρούς υπηκόους τους από την καταιγίδα, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπους Στέλιος Πέτσας κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για τις εξελίξεις στη Χαλκιδική.

Έκτακτη και άμεση επιχορήγηση για τις υποδομές στους τρεις δήμους της Χαλκιδικής θα δώσει η κυβέρνηση, με εντολή του πρωθυπουργού, ανακοίνωσε.

Επίσης, ενημέρωσε ότι στην περιοχή μεταβαίνει κλιμάκιο και του ΕΛΓΑ και πρόσθεσε ότι για τους ιδιώτες και επαγγελματίες θα υπάρξει πρώτα οριοθέτηση, ώστε να προχωρήσουν διαδικασίες ενισχύσεων.

Ερωτηθείς για το εάν ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στις πληγείσες περιοχές, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ανέφερε ότι «δεν είναι ώρα για επικοινωνιακού χαρακτήρα κινήσεις» και πρόσθεσε ότι θα κριθεί εάν είναι απαραίτητο τις επόμενες ημέρες.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο: