ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Παναθηναϊκός: Χωρίς γκολ απ’ τα χαφ!

Παναθηναϊκός: Χωρίς γκολ απ’ τα χαφ!

Παναθηναϊκός: Το μεγάλο πρόβλημα που φέρνει τη δυσκολία στο σκοράρισμα για τους «πράσινους».

Έχουμε διανύσει μεγάλο μέρος της σεζόν. Περισσότερο απ’ τη μισή κανονική διάρκεια του Πρωταθλήματος. Ο Παναθηναϊκός συστηματικά παρουσιάζει τεράστιο πρόβλημα στο σκοράρισμα. Οι «πράσινοι» δε βρίσκουν εύκολα γκολ και γι’ αυτό ακόμη και οι νίκες τους, είναι συνήθως αγχωτικές και όχι «καθαρές» σε επίπεδο διαφοράς στο σκορ.

Μόλις τρεις επικρατήσεις ήρθαν με δύο γκολ διαφορά (2-0), το εκτός έδρας ματς με τη Λαμία και τα εντός με ΠΑΣ Γιάννινα και ΑΕΛ (με τη Λάρισα το δεύτερο γκολ στις καθυστερήσεις). Το γκολ, λοιπόν, είναι δύσκολη διαδικασία για το «τριφύλλι». Στοιχείο που σαφώς έχει να κάνει με τη συνολική λειτουργία της ομάδας και όχι μόνο με το τι κάνουν οι φορ ή και οι ακραίοι της επίθεσης.

Οι «πράσινοι» δεν έχουν βρει γκολ σχεδόν καθόλου, από την… πίσω ζώνη. Κι αν τα στόπερ ή τα μπακ είναι λογικό να μην απειλούν συχνά και να μην σκοράρουν, τα χαφ θα έπρεπε να είναι πιο ενεργά στην παραγωγή τερμάτων για το «τριφύλλι»!

Από τους χαφ του ο Παναθηναϊκός έχει πάρει μόλις 2 γκολ όλη τη σεζόν! Το ένα απ’ αυτά με πέναλτι. Πρόκειται για το γκολ του Κουρμπέλη στη νίκη με την ΑΕΚ, ενώ το άλλο τέρμα ήταν αυτό του Βιγιαφάνιες με τον ΠΑΣ Γιάννινα στη Λεωφόρο, που ήρθε από εκτέλεση πέναλτι.

Από εκεί και πέρα, δεν έχει επιτευχθεί ούτε ένα γκολ απ’ την γραμμή των μεσοεπιθετικών ή των κεντρικών/αμυντικών χαφ για τον Παναθηναϊκό.

Ο Μαουρίσιο έχει 10 ματς χωρίς γκολ. Ο Αλεξανδρόπουλος έχει αγωνιστεί 14 φορές και δεν έχει σκοράρει. Ο Αγιούμπ έχει μόλις 4 ματς και φυσικά δεν βρήκε γκολ σε αυτές τις αναμετρήσεις, καθώς ουσιαστικά δεν έκανε και πολλά πράγματα…

Εννιά ματς έχει ο Γιάννης Μπουζούκης, 3 ο Ανδρέας Αθανασακόπουλος, ενώ ο Δημήτρης Σερπέζης πρόλαβε να αγωνιστεί σε 8 αναμετρήσεις, όλοι τους χωρίς να σκοράρουν. Επίσης κι ο Σαβιέρ που ναι μεν παίζει κυρίως ως ακραίος, αλλά έχει κληθεί να βοηθήσει και σε ρόλο μεσοεπιθετικού στον άξονα, έπαιξε 7 ματς πριν τραυματιστεί, χωρίς να πετύχει γκολ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ανατριχιαστική ομολογία του προπονητή ιστιοπλοΐας: «Είχαμε σχέση με την 11χρονη, δεν ήταν βιασμός»