ΣΠΟΡ

Formula 1: Poleman και στο Μπακού ο Λεκλέρ! – Ξεκινά πρώτος για τέταρτο σερί Grand Prix

Formula 1
AP Images

Formula 1: Ο Σαρλ Λεκλέρ με Ferrari κυριάρχησε και τις κατατακτήριες του Grand Prix του Αζερμπαϊτζάν και πήρε την 4η συνεχόμενη pole position του.

Ο Μονεγάσκος της Scuderia έκανε εξαιρετική δουλειά στους στενούς δρόμους του Μπακού και θα είναι poleman για συνολικά έκτη φορά την τρέχουσα σεζόν.

Ο Λεκλέρ έκανε χρόνο 1:49.359 κι άφησε πίσω του τον Σέρτζιο Πέρεζ της Red Bull, ο οποίος άφησε πίσω του τον ομόσταυλό του και Παγκόσμιο Πρωταθλητή, Μαξ Φερστάπεν. Στην τέταρτη θέση ήταν η άλλη Ferrari, του Κάρλος Σάινθ, ο οποίος είχε μια μικρή επαφή με τον τοίχο.

Η πρώτη δεκάδα των κατατακτηρίων στο Μπακού: 1) Σαρλ Λεκλέρ (Ferrari), 2) Σέρτζιο Πέρεζ (Red Bull Honda), 3) Μαξ Φερστάπεν (Red Bull Honda), 4) Κάρλος Σάινθ (Ferrari), 5) Τζορτζ Ράσελ (Mercedes), 6) Πιέρ Γκασλί (Alpha Tauri Honda), 7) Λιούις Χάμιλτον (Mercedes), 8) Γιούκι Τσουνόντα (Alpha Tauri Honda), 9) Σεμπάστιαν Φέτελ (Aston Martin Mercedes), 10) Φερνάντο Αλόνσο (Alpine Renault).

Σαρλ Λεκλέρ: «Δεν το περίμενα»

Μετά το τέλος της διαδικασίας, ο μεγάλος νικητής, δήλωσε: «Νιώθω υπέροχα! Προφανώς όλες οι pole positions χαρίζουν ευχάριστα συναισθήματα αλλά αυτή, δεν την περίμενα. Νόμιζα πως οι Red Bull ήταν ταχύτερες από εμάς εδώ. Αυτή την εντύπωση είχα μετά το Q1 και το Q2. Στο τέλος όλα λειτούργησαν ιδανικά την κατάλληλη στιγμή, έκανα έναν καλό γύρο και είμαι πολύ χαρούμενος».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στον αυριανό αγώνα, λέγοντας: «Ανυπομονώ για αύριο! Θα είναι ένας αγώνας που θα κριθεί από πολλούς παράγοντες. Η διαχείριση των ελαστικών παίζει σημαντικό ρόλο εδώ. Στη Βαρκελώνη και στο Μονακό νομίζω πως τα είχαμε πάει καλά σε αυτό τον τομέα και γενικά ο ρυθμός μας στους αγώνες έχει ανέβει ένα σκαλοπάτι μετά την εισαγωγή των αναβαθμίσεων στο μονοθέσιό μας. Περιμένω με ενδιαφέρον να δω αν θα συμβεί το ίδιο κι εδώ».

Η ώρα και το κανάλι του αγώνα

Το Grand Prix του Αζερμπαϊτζάν είναι προγραμματισμένο για το μεσημέρι της Κυριακής (12/6), στους δρόμους του Μπακού. Η εκκίνηση θα γίνει στις 14:00, με τον αγώνα να έχει τηλεοπτική μετάδοση από το CosmotSport5HD και την ΕΡΤ2.

Σχετικές ειδήσεις