ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ποια προτιμάτε, την πιο μικρή ή την πιο μεγάλη;

Ποια προτιμάτε, την πιο μικρή ή την πιο μεγάλη;

Το ερώτημα αφορά την ολοκαίνουργια Μercedes C-Class, που πλέον είναι διαθέσιμη και στην Ελλάδα, με το υπέροχο ταμπλό και τις high-tech οθόνες της.

Του Γιάννη Σκουφή

Θα μπορούσε να πει κανείς πως κάθε νέο μοντέλο παρουσιάζει μεγαλύτερο ενδιαφέρον για το εσωτερικό του παρά για το σχεδιασμό του αμαξώματος του. Αυτό ισχύει ακόμα περισσότερο για αυτά της premium κατηγορίας, όπως για παράδειγμα η νέα Mercedes C-Class με τον προηγμένο τεχνολογικά διάκοσμο και τις εντυπωσιακές οθόνες.

Πιο συγκεκριμένα, το ταμπλό είναι προσαρμοσμένο στη νέα εκδοχή του συστήματος infotainment της μάρκας, όπου η οθόνη του τελευταίου και ο ψηφιακός πίνακας οργάνων δεν αποτελούν ένα ενιαίο οπτικά σύνολο αλλά βρίσκονται σε διαφορετικές θέσεις.

Η κορυφαία από πλευράς εξοπλισμού έκδοση της C-Class έχει ένα μεγάλο ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3 ιντσών και μία προαιρετική οθόνη αφής που έχει διαγώνιο 11,9 ίντσες. Πρόκειται για έναν πολύ εντυπωσιακό συνδυασμό στο οποίο υπάρχουν μόνο οι βασικοί φυσικοί διακόπτες.

Κατά όμως αυτό το θέλει ένας οδηγός; Για αυτό αρκετοί ίσως να βρίσκουν πιο ενδιαφέρον τον λιγότερο φαντεζί συνδυασμό με τις οθόνες οδηγού και infotainment στις 10,25 και 9,5 ίντσες, αντίστοιχα. Και αυτό γιατί μπορεί το μέγεθος της οθόνης αφής να είναι μικρότερο αλλά στη βάση της υπάρχει χώρος για τους απτικούς διακόπτες του συστήματος κλιματισμού.

Κάτι που προφανώς βολεύει περισσότερο από την αναζήτηση και την ρύθμιση του κλιματισμού μέσα από το μενού του infotainment. Βλέπετε οι νέες τεχνολογίες έχουν πολλά καλά και θετικά, αλλά ορισμένα στοιχεία όπως οι βασικοί φυσικοί διακόπτες θα πρέπει να συνεχίσουν να υφίστανται ώστε να μην αποσπάται η προσοχή του οδηγού από τον δρόμο.